Harley-Davidsonin pörssikurssit nousivat eilen (NYSE:HOG) 4,9 % sen jälkeen, kun annettiin tieto Matthew Levatichin astumisesta sivuun.

H-D:n osakkeiden arvo on laskenut 46 % siitä lähtien, kun Levatich astui yrityksen johtoon vuoden 2015 toukokuussa, ja Harleyn moottoripyörien myynti oli viime vuonna alimmillaan Yhdysvalloissa peräti 16 vuoteen.

Yritys valitsee nimitystoimikunnan ja uutta pääjohtajaa etsitään Harleyn ulkopuolelta. Levatich avustaa muutoksessa maaliskuun loppuun asti.

Jochen Zeitz on ollut Harelyn hallituksen jäsen vuodesta 2007 lähtien ja toimi urheiluvälinealan suuryritys Puman pääjohtajana ja toimitusjohtajana 1993-2011, kerrotaan Harleyn tiedotteessa.

Levatich on rakentanut H-D:lle uutta toissa vuonna julkistettua stratetegiaa, jossa keskitytään uusien mallien ja sähkömalliston tuottamiseen sekä monien eri teiden kautta uusien Harrikka-kuljettajien tuottamiseen. Strategia on kuitenkin purrut huonosti, ja koska yli puolet Harleyn myynnistä tulee Yhdysvalloista, myynnin, ja siten myös osakekurssin jatkuva lasku päämarkkina-alueella oli lopulta liikaa yrityksen omistajille ja heitä edustavalle hallitukselle.