Jos 1920-luvulla olisi tehty moottoripyöräilyn ajoturvallisuuteen liittyviä videoita, niin ne olisivat varmasti vielä oudompaa kauraa nykykatsojalle kuin oheinen versio.

Video kannattaa kuitenkin katsoa, sillä se kertoo omasta ajastaan lahjomattomasti sekä myös siitä, että - onneksi - tänä päivänä suojavarusteet, kuten ajoasut ja kypärät ovat aivan toista luokkaa kuin tuohon aikaan.

Samoin pyörät ovat muuttuneet radikaalisti. Tehot ovat kasvaneet ja levyjarrut sekä erityisesti lukkiutumattomat jarrut ovat pelastaneet monen motoristin hengen. 

Oheisen videon ohjeet eivät enää paljoakaan ole tästä päivästä. Pari asiaa kannattaa kuitenkin huomata: videolla puhutaan turvallisesta ajoetäisyydestä ja muistutetaan, että vaikka reaktioaika, eli se, ennen kuin ehtii ongelmatilanteessa jarruttaa, on vakio, mutta nopeuden kasvaessa sinä aikana ehditään ajaa pidempi matka ennen jarruttamisen aloittamista.

Tietysti itse jarrutusmatkakin kasvaa nopeuden kasvaessa, mutta molemmat asiat pitää huomioida turvaväliä mietittäessä.

Videon motto on "Keep the best wheel forward", eli pidetäänpä se paras pyörä eteenpäin, millä tietenkin symboloidaan sitä, ettei vedetä sitä pyörää katolleen. 

Hyvä muistutus videolla jokaisen motoristin merkityksestä on toteamus siitä, että suuri yleisö muodostaa kuvan moottoripyöräilystä sen perusteella, minkä jokainen yksittäinen motoristi omalla käytöksellään ja tekemisellään todistaa. Motoristin imago on se, miksi jokainen yksilö sen luo pukeutumisellaan, liikennesääntöjen kunnioittamisellaan ja toimimalla aina vastuullisena kansalaisena samalla tietoisena muiden ihmisten oikeuksista. Nämä ovat asioita, jotka jokaisen motoristin pitäisi ottaa ohjenuorakseen ja jotka AMA on asettanut motoristeille videon ilmestymisajankohtana jo 50 vuoden ajan.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.