Covid-19- eli koronaviruksen aiheuttama maailmanlaajuinen pandemia vaikuttaa myös moottoripyöräalaan ja -teollisuuteen. Kisoja on peruttu, ja nyt Pierer Mobility, eli KTM:n, Husqvarnan ja GasGasin omistaja kertoi, että se ennakoivasti keskeyttää tuotannon kuun lopussa rajoitetuksi aikaa. Myös Moto Morini ilmoitti tilapäisestä tehtaan sulkemisesta työntekijöidensä turvallisuuden vuoksi.

KTM:n ja Husqvarnan päätuotantolaitos sijaitsee Mattighofenissa Itävallassa. GasGasin tehdas puolestaan on Gironassa, Espanjassa.

Tämän aamun koronavirustilanteen mukaan Itävallassa on 504 henkilöä sairastunut virukseen ja yksi on kuollut. Espanjassa sairastuneita on 5232 ja kuolleita peräti 133.

Piererin tehtaat pidetään suljettuina 30. maaliskuuta ja 10. huhtikuuta välisenä aikana. 

Moto Morinin toimitilat sijaitsevat Trivolziossa Italiassa. Kaupunki sijaitsee 25 kilometriä länteen Milanosta. Italian koronavirustilanne on tällä hetkellä Euroopan synkin, siellä sairastuneita on jo 17 660 ja virukseen on kuollut 1266 henkilöä.

Moto Morini ei antanut eksaktia aikaa, miten pitkään se pitää laitoksensa suljettuna, mikä ehkä onkin viisasta, kun ottaa poikkeukselliset olosuhteet huomioon.

Asiasta kertoi mm. Rideapart.