Ensinnäkin joillakin Aasian markkinoilla myynnissä jo oleva Honda ADV 150 on rekisteröity ainakin Yhdysvaltain markkinoille, kenties Eurooppaankin myöhemmin? Pyörä on X-Adv 750:n sisarmalli. Pyörässä on 149 kuutiosenttimetrin ja 14,2 hevosvoiman moottori sekä variaattorivaihteisto (CVT). Eturengas on halkaisijaltaan 14 tuumaa ja takarengas 13 tuumaa, joten se kelpaisi kyllä hiekkatiellekin.

Meidän markkinoillamme se kuutiotilavuutensa osalta putoaisi hankalasti juuri kevariluokan ulkopuolelle.

Honda CT125

Honda CT125 Hunter Cub -konsepti. Kuva: Motorcycle.com.

Honda CT125 Hunter Cub -konsepti. Kuva: Motorcycle.com.

Esiteltiin Tokion viime näyttelyssä konseptina. Malli on hyväksytetty sekä EU:n että USA:n kaupparekistereissä mm. Trail 125 -mallinimellä, joten se sopinee hyvin myös vaativampiin olosuhteisiin.

Keskikokoinen Africa Twin

Huhuttu Honda CRF850L Africa Twin. Kuva: ADVpulse.com.

Huhuttu Honda CRF850L Africa Twin. Kuva: ADVpulse.com.

Tämä huhu ei ole uusi, vaan peräisin jo viime kesäkuulta, jolloin japanilainen Autoby-lehti julkaisi kuvan Africa Twin 850:stä. Hiljattain Motorcycle News on puolestaan kertonut, että uusi keskikokoinen AT olisi varustettu 790 cc moottorilla. Se olisi johdettu nykyisestä NC750X:n moottorista. DCT-vaihteisto löytyy puolestaan NC:stä jo valmiiksi, se tullee kuitenkin valintavaihtoehdoksi.

Keskikokoinen AT-malli täydentäisi Hondan seikkailupyörien valikoimaa. Africa Twin -projektin vetäjä Hondalla, Kenji Morita on sanonut: "Kun puhumme puhtaasti seikkailusta, meillä ei ole kovin laajaa mallistoa. Niinpä ajattelemme keskikokoista mallia viehättämään nuorempia kuljettajia".

Asiasta kertoi ensin Adventuremotorcycle.