Kisojen piti olle 30. toukokuuta ja 13. kesäkuuta välisenä aikana. Päätös on seurausta siitä, että Mansaari on ryhtynyt vastatoimiin ja haluaa suojata väestöään pandemialta.

– Päätöstä perua kisa ei ole tehty kevyin perustein ja kaikkia optioita, mukaan lukien kisojen siirtäminen ja päätöksenteon viivyttäminen on pohdittu. Mansaaren hallituksen edustajat keskustelevat nyt niistä vaikutuksista, mitä peruutuksella on liiketoimintaan, sidosryhmiin ja yksilöihin, totesi elinkeinoministeri Laurence Skelly.

Hän huomautti myös, että päätös perua kisa tuo samalla varmuuden asiasta yrityksille, kisatiimeille, kilpailijoille, sponsoreille ja myöskin vierailijoille asiasta.

Päätös myös korostaa sitä, että saarelaisten terveys on olennaisin asia hallinnolle. Kaikki lipuista ja majoituksista maksetut varaukset palautetaan täysimääräisinä.

Hallituksen moottoriurheiluosasto jatkaa yhdessä Manx Motor Cycle Clubin kanssa vuoden 2020 Classic TT- ja Manx Grand Prix -kisojen järjestämistä. Ne alkavat 22. elokuuta ja ainakin tällä tietoa järjestetään.