Ace Café on peustettu jo 1938 ja siitä muodostui 1950- ja 60-luvulla lontoolaisten rockereiden kokoontumispaikka. Sen toiminta loppui 1969, mutta käynnistyi uudelleen nykyisen omistajan Mark Wilsmoren toimesta 1997. Suomessa Riku Routo on saanut Wilsmorelta luvan käyttää legendaarista Ace Café -nimeä ja logoa Lahdessa Moottoripyörämuseon yhteydessä toimivalle ravintolalleen.

Uhka sulkemisesta johtuu siitä, että osa skootterinkuljettajia, moottoripyöräilijöitä ja autonomistajia tekee stuntteja Ace Cafén ulkopuolella ja läheisillä teillä.

Kahvilan omistaja Mark Wilsmore on laittanut ympäri aluetta julisteita, joissa on selitetty, että kahvilan kohtalo riippuu niistä, jotka ongelmaa ovat aiheuttamassa.

Julisteissa sanotaan:"Ace Café Lontoo on saanut kirjallisen varoituksen poliisilta, että jatkuva epäsosiaalinen käyttäytyminen kahvilan läheisyydessä aiheuttaa sen, että kahvila suljetaan käyttäen uuden lain antamia mahdollisuuksia. Epäsosiaaliseksi käyttäytymiseksi tulkitaan vaarallinen ajaminen autolla tai moottoripyörällä, stunttien esittäminen julkisella tiellä (wheeliet, stoppiet, burnoutit ja driftaus). Kahvilan tulevaisuus on käsissänne."

Wilsmore pyrkii työskentelemään yhteistyössä suur-Lontoon poliisin kanssa, mutta uhka sulkemiseen tulee nimenomaan Brentin poliisilta.

Atikkeli julkaistiin Motouutiset.fi:ssä alunperin 3.8.2014. Onneksi asiat lutviutuivat, ja legendaarinen Ace Café voi edelleen loistavasti ja toimii vahvasti.