Tuorein Dakar-Rallin voittaja, amerikkalainen Ricky Brabec, palasi podiumin korkeimmalle sijalle voitettuaan perjantaina päättyneen Sonora Rallin. 

Kisan kokonaispituus oli 1358 kilometriä, josta erikoiskokeita 1078 kilometriä varsin dakarmaisessa maaperässä: nopeavauhtista kovaa maata, hiekkaa, dyynejä ja kivistä maaperää.

Monster Energy Honda Teamin kuljettaja voitti neljä viidestä osuudesta ja onnistui jopa voittamaan ajamalla takaisin 13 minuutin rangaistuksen, joka hänelle määrättiin ensimmäisellä osuudella.

Brabec voitti kisan alle minuutin marginaalilla kakkoseksi tulleeseen Skyler Howlesiin. Kolmanneksi ajoi Bill Conger.

Sonoran tiekirja. Kuva: Jayne Boyd.

Sonoran tiekirja. Kuva: Jayne Boyd.

Ricky Brabec:

– Odotan aina innolla Meksikossa järjestettävää Sonora Rallia. Se on ainoa Pohjois-Amerikassa järjestettävä ralli, joka on samantyyppinen kuin Dakar. Siinä on kaikki mausteet: nopeita osuuksia, vuoria, pyykkilautaa, ja vuorittain dyynejä! Tänä vuonna kisajärjestäjän laatima reitti vei meidät uusiin paikkoihin ja uusiin maisemiin. Minulle tuli takaisku ensimmäisellä osuudella, jonka takia sain ison rangaistuksen, ja minun oli raahauduttava takaisin huipulle päivä päivältä. Se teki viimeisestä osuudesta todella mielenkiintoisen, sillä minun oli tehtävä eroa yli minuutti, ja minulla oli matkaa vain 142 kilometriä onnistua siinä. Kiitos tiimini ja tehdaskisapyörän Factory CRF450 Rallyn onnistuin siinä ja voitin Sonora Rallin kolmannen kerran. Se oli uskomaton tapahtuma, hyvin organisoitu ja odotan innolla pääseväni mukaan 2021. Haluaisin myös esittää surunvalitteluni kaikille koronaviruksen uhreille. Pysykää turvallisissa oloissa ja pysykää terveinä, niin pääsemme takaisin normaaliin pian.

Ricky Brabec ja tiimi voittotunnelmissa Sonorassa. Kuva: Honda.

Ricky Brabec ja tiimi voittotunnelmissa Sonorassa. Kuva: Honda.

Oheisesta kuvasta näet Sonora-rallin 30 kärjen. Kuten huomaat, listalla on lähinnä jenkkejä ja kanadalaisia, joten kyseessä on osallistujien perusteella enemmän pohjoisamerikkalainen "paikalliskisa" kuin mitä Dakar on.

Aavikkoruusu yllättäjänä

Listalta löytyy yhdeksänneltä sijalta erittäin mielenkiintoinen nimi: eteläafrikkalainen naiskuljettaja Taye Perry. He ovat nimittäin yhdessä Kirsten Landmanin kanssa ensimmäiset naiset, jotka koskaan ovat ajaneet läpi Dakarin maaliin asti. Ja se tapahtui tänä vuonna. 

Vain 28-vuotias Taye Perry tunnetaan myös nimellä Etelä-Afrikan Aavikkoruusu, mutta kauniista ulkokuoresta aiheutuvan nimen ei pidä antaa pettää. Vain 158 senttimetriä pitkä nainen on voittanut mm. maansa mestaruuden endurossa. Lisäksi hän ajoi maaliin maailman vaikeimmassa erämaakisassa, Dakarissa, uskomattomien vaikeuksien jälkeen.

Niistä voit lukea lisää täällä: Kirsten Landmanista ja Taye Perrystä ensimmäiset afrikkalaiset naiset, jotka ajoivat Dakarin läpi moottoripyörillä

Perrystä kuulemme vielä.

30 parasta Sonora-rallissa.

30 parasta Sonora-rallissa.

Sonoran kisan kaikki tulokset löydät täältä.

Aiheesta aiemmin:

Dakar-ralli, päätöspäivä: Hondan Ricky Brabec katkaisi KTM:n 18 vuotta jatkuneen voittoputken