Harley-Davidsonilla jatkuvat tiukat ajat, kun se on joutunut institutionaalisen sijoittajan ja osakkeenomistajansa Impala Asset Managementin kaappausyrityksen kohteeksi.

Impala haluaa nimittää kaksi uutta johtajaa Harleyn hallitukseen.

Vastineessaan Harley toteaa, että se uskoo, että sen yhdeksän ehdokasta ovat kykenevämpiä kuin Impalan ehdokkaat johtamaan yrityksen tietä eteenpäin.

H-D:n osakkeiden arvo on viimeisen 52 viikon aikana laskenut 36 %, ja nykyisellä 19,48 dollarin hinnallaan se on alimmillaan sitten syyskuun 2009.

Osakkeiden arvoon on vaikuttanut meneillään olevat tullimaksujen aiheuttamat kustannuspaineet, laskeva myynti sekä Livewiren epäonnistunut lanseeraaminen sekä odotettua huonompi kysyntä.

Harley-Davidsonin pääjohtaja Matt Levatich irtisanottiin yrityksen johdosta helmikuun lopulla, ja tilalle nimitettiin väliaikaiseksi pääjohtajaksi pitkäaikainen Harleyn hallituksen jäsen Jochen Zeitz.

Yrityksen osakkeen omistajat ovat huolestuneita sijoittamansa pääoman arvon laskemisesta, ja Harleyn kamppailusta tulevaisuudestaan. Luottamus yrityksen johtoon on horjunut, ja ilmiselvästi osakkeenomistajat kaipaavat johdon uusimiseksi tehokkaampia toimia kuin pelkkä entisen toimitusjohtaja vähin äänin tapahtunut erottaminen on.

Julkisuudessa vain yksi, eli Impala Asset Management, joka omistaa 1,2 % Harleyn osakekannasta, on ehdottanut omia edustajiaan yrityksen hallitukseen. Yleensä tämäntyyppinen liike edellyttää sitä, että asialle on olemassa muidenkin osakkeenomistajien kannatusta.

Mikäli Impala onnistuu tavoitteessaan, on varsin todennäköistä, että Harleyn johdossa puhaltaa isompikin tuuli. Impala oli yksi niistä tahoista, joka ajoi Levatichin erottamista.

Lähde: Seeking Alpha.

Aiheesta aiemmin: 

Jymyuutinen: Harley-Davidsonin pomolle lähtöpassit myynnin jatkuvan pienenemisen vuoksi