Repsol Honda Teamin Alex Marquez onnistui välttämään hässäkän ympärillään ja ajoi vaikuttavaan voittoon MotoGP-debyytissään eilen sunnuntaina. Kyse oli kaikkien aikojen ensimmäisestä virtuaalisesta MotoGP-kisasta. Ensimmäinen #StayAtHomeGP oli täynnä jännitystä ja kaatumisia, kun kymmenen MotoGP-kuljettajaa laittoi kunnon show'n pystyyn tuottaakseen iloa ja huvitusta monille kovista ajoista kärsiville MotoGP-faneille ympäri maailman.

Petronas Yamaha SRT:n Fabio Quartararo aloitti kisan tutulta paikalta, kun onnistui voittamaan paalupaikan viisi minuuttia kestäneen aika-ajojakson aikana. Hän oli neljännessekunnin nopeampi kuin Pramac Racingin Francesco Bagnaia ja yli puoli sekuntia nopeampi Monster Energy Yamaha MotoGP:n Maverick Viñalesia.

Kun lähtö koitti, alkoi varsinainen draama. Paalulta ponkaisi matkaan Quartararo Viñalesin, Alex Marquezin ja Bagnaian kanssa. Quartarao livahti kärkeen, mutta hän myöhästyi jarrutuksesta, jolloin hänen Yamaha M1:nsä etupää luisti alta ja vei mennessään myös vuoden 2021 tiimikaverinsa Viñalesin samalla kertaa.

Alex Marquez ja Bagnaia välttivät tapaturman ja pääsivät jatkamaan matkaa hallitseva maailmanmestari Marc Marquez (Repsol Honda Team) kolmantena ja Team Suzuki Ecstarin Joan Mir neljäntenä. Quartararo taisteli tiensä takaisin viidenneksi ohitettuaan Alex Rinsin (Team Suzuki Ecstar) Iker Lecuonan (Red Bull KTM Tech 3)... 

Katso kisa videolta. Tosin ensimmäinen viisiminuuttinen kuluu kisatunnuksen pyörittämisessä, joten se kannattaa skipata. Sen jälkeen käydään ensin läpi juttelukierros kuskien kanssa ja sitten aika-ajot ennen kisaa.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä