Tammikuussa Norton Motorcyclesin johtaja ja omistaja Stuart Garner kertoi, että yritys uhkaa joutua konkurssiin, koska sille on kertynyt verovelkaa 300 000 puntaa.  Yritys joutuikin selvitystilaan ja konkurssihallinnon alaiseksi juuri tämän verovelan sekä eläkeyhtiöille maksamattomien velkojen vuoksi.

Ilmeni pian, että puhutaan huomattavasti karummista summista, ja yritys on tanakasti konkurssihallinnon kourissa. Garneria epäillään väärinkäytöksistä, ja velkasumma on tällä tietoa pelkästään rahoittajille 31 848 270 euroa.

Konkurssipesän hallinto keskustelee tällä hetkellä kahdeksan potentiaalisen ostajan kanssa. Hallinnosta vastaava BDO UK on todennut, ettei Nortonia tällaisenaan kuin se nyt on, pystytä pelastamaan.

– Yrityksen tunnettujen velkojen laajuudesta johtuen ei ole todennäköistä, että se pystyttäisiin pelastamaan tällaisenaan, kerrotaan BDO:n raportissa.

Yrityksen velasta noin puolet, eli miltei 16 miljoonaa euroa on eläkeyhtiöille tilittämättömiä varoja.

Viranomaiset tutkivatkin parhaillaan, onko Nortonin johtaja Stuart Garner syyllistynyt väärinkäytöksiin hankkiessaan rahoitusta yrityksensä toimintaan.

Neljännes lopuista veloista on Metro Bankille, joka kuuluu ensimmäisten joukossa rahansa pois saavien joukkoon ja loput velasta on sellaisille rahoittajille, jotka saavat rahansa, jos sitä jää realisoinnin jäljiltä.

Helmikuun 21. päivään mennessä oli tullut 29 muodollista tarjousta Nortonin koko liiketoiminnan ostamisesta. Näistä kahdeksan pääsi jatkoon. Jatkotarjouksen deadline näille oli 25.3. Käsittelyprosessi on edelleen kesken, eikä jatkotarjouksen tekijöistä eikä näiden ehdotuksista ole vielä varmaa tietoa.