Niin että kyllä tämä tästä vähitellen taas iloksi muuttuu. Kunhan ensin kelit lämpenevät sen verran, että saa ottaa ajopuvun alta ensin ne merinovillakalsarit pois, ja myöhemmin vieläpä puvun vuoretkin.

Kunnes molemmat viimeistään Juhannuksen tienoilla saa taas ottaa uudelleen käyttöön. Samalla kertaa kuin aurinkorasvan, ettei etukasvo kärvenny visiirin takana.

Motoristin elämä Suomessa on täynnä jännittäviä vivahteita. 

Sitä aina oikein ihmettelee sekä suomalaisen motoristin optimismia yleensä että myös omaa luunlujaa uskoaan siihen, että juuri tämä, tämä nimenomainen Pääsiäinen, kevät ja kesä sekä vielä pitkälle syksykin olisivat poikkeuksellisen kuivia, aurinkoisia ja lämpimiä.

Että luvassa olisi sellaisia lapsuuden kesiä, jolloin aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Lämpötila on vakaat +25°C, tuulee vain juuri sen verran, ettei ole liian kuuma rönöttää heinikossa. 

Kun lähdet ajamaan moottoripyörällä, voit kerrankin laittaa (siis ensimmäisen kerran) yllesi sen kolme vuotta käyttämättömänä kaapissa roikkuneen lämpimän kelin ajoasusi, joka päästää ilmavirran suoraan asun läpi, ja tunnet, miten suloisesti lämmin ajoviima kuivattaa ihosi kosteuden, ja samalla kesän lämpö hellästi hyväilee ja hoitaa edellisinä kesinä kylmän kalvamia luitasi.

Juuri nyt ulkosalla ripottelee räntää. Motoristin elämä Suomessa on mielenkiintoisen vivahteikasta.

Tosin turha rutina pois. Tärkeintä on päästä hoitamaan pollaansa talven jäljiltä, eli ajamaan moottoripyörällä. Ehkä siinä olennaisen äärellä samalla menettelee hieman epätäydellisempikin ajokeli?

Hienoa, että ajaminen on edelleen mahdollista tässäkin tilanteessa, vaikka montaa muuta asiaa onkin rajoitettu. Ja samalla tavalla käsi nousee vastaantulevan motoristiveljen tai -sisaren kohdalla kuin aina ennenkin.

Oikeasti on hienoa elää ja ajaa Suomessa motoristina ja nauttia sen vivahteikkuudesta säineen, tuoksuineen ja maisemineen!

Hyvää, hauskaa ja koronavirusvapaata Pääsiäistä kaikille!

Tv.

Motouutisten toimitus