Voittajaksi ajoi Pramac Racingin Francesco Bagnaia päätyen kärkeen, kun Red Bull Ring antoi nähtäväksi taas yhden viimeisen kierroksen klassikon! Bagnaia ja Monster Energy Yamaha MotoGP:n Maverick Viñales ajoivat kylki kyljessä, kunnes italialainen nousi voittoon viimeisellä kierroksella

Toinen #StayAtHomeGP oli täynnä jännittäviä tilanteita, kun 10 kuninkuussarjan kuljettajaa pani jälleen kisan pystyyn tuodakseen helpotusta ja viihdettä näistä ajoista kärsiville MotoGP-faneille ympäri maailman. 

Ekan kierroksen kaaoksen jälkeen Nagakami ryntäsi keulaan.

Ekan kierroksen kaaoksen jälkeen Nagakami ryntäsi keulaan.

Kisa alkoi hässäkkämäiseen tyyliin, kun miltei kaikki kisaajat osallistuivat isoon joukkokolariin ensimmäisellä kierroksella. LCR Hondan Idemitsu's Takaaki Nakagami ilmiintyi jollain käsittämättömällä tavalla kärkeen hässäkän jälkeen. Hänen asemansa ei kuitenkaan kauaa, kun Bagnaia ja Viñales molemmat karauttivat ohi japanilaiskuljettajan, ja Repsol Hondan Marc Marquez kipusi kolmanneksi.

Toisen kierroksen aluksi Nakagami ajois suoraan Marquezin takarenkaaseen ja pukkasi ulos numero 93:n, yhdeksänkertaisen maailmanmestarin harmiksi. Eikä se jäänyt japanilaiskuljettajan ainoaksi kiistanalaiseksi teoksi. Numero 30 pysyi radalla, mutta Alex Marquez, jolla oli katse tiukasti kärkikaksikossa, ohitti hänet. Silloin Nagakami pukkasi Alexin ulos samalla tavoin törmäämällä suoraan hänen peräänsä.

Vinales hyökkäsi Bagnaiaa vastaan.

Vinales hyökkäsi Bagnaiaa vastaan.

Tämän jälkeen Marc Marquez oli jälleen kiinni mitalipaikan metsästämisessä, ja Nagakami taas alkoi menettää otettaan. Nuorempi veli Alex oli pian neljäntenä. Hallitseva mestari säilytti kuitenkin kolmossijansa toistaiseksi.

Viñales johti kisaa kahdeksalla kymmenyksellä Bagnaiaan, kun kisaa oli jäljellä enää muutama kierros. Voitto oli jo näkyvissä Yamahan tehdastallille, mutta sitten Viñalesin M1:n etupää luisti, ja hän menetti johtopaikkansa. Bagnaia  ei tarvinnut toista kehotusta ohiajoon ja kisan kontrollin kaappaamiseen. Joko Viñalesin peli oli menetetty?

Bagnaia kuittaa.

Bagnaia kuittaa.

Ei aivan. Viñales pystyi sentti sentiltä kuromaan kiinni kolmen sekunnin gäpin minimaaliseksi, kun pari lähti viimeiselle kierrokselle. Uskomatonta kyllä, Viñales luikahti kärkeen kaarteessa kolme, mutta italialainen ei antanut periksi. Hän vastasi välittömästi ja kuittasi Yamahan sisäpuolelta jopa vähän ruohon kautta. Viñales pystyi parsimaan eron jälleen, mutta ajautui liukuun viimeisessä mutkassa ja se maksoi lopullisesti hänelle mahdollisuuden ohittaa Bagnaia.

Kisaa veljesten kesken: Marquez vs. Marquez.

Kisaa veljesten kesken: Marquez vs. Marquez.

Alex Marquez ajoi lopulta kolmanneksi ja velipoika Marc Marquez neljänneksi. Heidän takanaan kolme kolaria verotti Petronas Yamaha SRT:n Fabio Quartararoa pahasti, kun hän päätyi viidenneksi napattuaan kuitenkin podium-paikan aika-ajossa.

Rossi parantaa asemiaan kisa mittaan.

Rossi parantaa asemiaan kisa mittaan.

Kisa kuudennesta sijasta oli tiukka. Sen voitti lopulta Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) ja Danilo Petrucci (Ducati Team) tuli seitsemänneksi. Molemmat ajoivat samalla virtuaalikisadebyttinsä.

Nagakami putosi kahdeksanneksi ja Ducati Teamin Michele Pirro ja Reale Avintia Racingin Tito Rabat täydensivät kärkikymmenikön.

Voittajan on helppo keulia!

Voittajan on helppo keulia!

Francesco Bagnaia:

– Minun täytyi keskittyä tiukasti! Kun Maverick ohitti minut, hän ajoi todella hyvää vaihetta, sitten kun hän kolaroi ja pääsin kärkeen, aloin tehdä paljon virheitä. Oli vaikea hallita pitoa, mutta yritin pysyä hänen edellään. Viimeisellä kierroksella, kun hän ohitti minut, panin kaikkeni peliin, ja kävin vähän nurmikon puolellakin, mutta taistelu oli todella hauskaa!

Voit katsoa koko eilisen kisan Youtubesta täältä

Toisen virtuaali-MotoGP-kisan lopullinen tuloslista.

Toisen virtuaali-MotoGP-kisan lopullinen tuloslista.