Milanossa järjestettävät EICMA-messut ovat moottoripyöräalan suurin vuotuinen tapahtuma maailmassa, eri valmistajien uusien mallien maailmanensi-iltapaikka sekä merkittävä myös alan yrityksille, toimittajille, alihankkijoille ja jälleenmyyjille.

Koska koronoviruspandemia aiheuttaa epävarmuutta sen osalta järjestetäänkö ensi syksyn messut vai ei; onko yhteiskunta palautunut riittävästi normaalitilaan siihen mennessä kun tapahtuma on ajankohtainen, kahden suuren valmistajan ilmoittaminen pois jäämisestään aiheuttaa epäilystä asiasta.

Koska sekä BMW että KTM ovat nimenneet turvallisuuden syyksi osallistumisensa perumiseksi, pelätään, että muut valmistajat seuraavat niiden esimerkkiä.

Tällä hetkellä EICMA järjestää messutapahtuman 5.-8. marraskuuta 2020 siitä huolimatta, että valmistajien osallistujamäärä laskee ainakin KTM:n, Husqvarnan ja BMW:n osalta, mutta myöntää, että seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti. 

Kuten viimeaikaisia koronavirusuutisia seuranneet tietävät, pandemian aiheuttamat sairastumiset ja kuolemat ovat olleet Italiassa toiseksi suurimmat Yhdysvaltain jälkeen, eikä kukaan oikein vielä tiedä, mitä on tulossa, ja miten sekä milloin palautuminen normaaliin elämänmenoon voi alkaa.

– Nämä ovat monimutkaisia aikoja, ja vaativat yhteenkuuluvuutta ja meidän pitää kiinnittää huomiota siihen, mitkä kaksipyöräisten teollisuudenalan ja sen toimittajien toiveet ovat, totesi EICMA:n edustaja ja Italian teollisuusliiton presidentti Paolo Magri italialaiselle medialle.

– Sen vuoksi olemme jo keskusteluissa suurimpien kansallisten ja kansainvälisten valmistajien kanssa arvioidaksemme kaikki mahdolliset ratkaisut, jotka koskevat tapahtumaamme ottaen terveyskriisin kehittymisen huomioon.

Nagri oli myös sitä mieltä, että BMW:n ja KTM päätös oli ennenaikainen, koska se tehtiin seitsemän kuukautta ennen tapahtuman toteutumisajankohtaa. KTM ehdotti, että tapahtuma siirrettäisiin vuodelle 2021, jolloin sekin palaisi "ruotuun", siihen Nagri totesi, ettei EICMAn toteutumisajankohtaa olla muuttamassa.