Ari ”Jurkku” Jurvainen Järvenpäästä on tuttu mies monelle Kawasaki Z 1300 ”Möhkö-harrastajalle”. Muut motoristit kysyvät tässä kohden miksi?

- No ehkä siksi, että olen omistanut vuosien varrella noin 20 kappaletta kuusisylinteristä Möhkö-Kawaa joten ne ovat aika tuttuja pelejä, kertoo Ari.

Jurvainen onkin melkoinen Möhkö-guru. Taidot eivät kuitenkaan jää vain tietämisen tasolle. Ari Jurvainen omisti aikoinaan Ari Steel nimisen metalliyrityksen, joka keskittyi valmistamaan ”lähes” mitä vain rosterista. Siitä Ari sai lempinimen Rosteri-Arska. Ari teki ensimmäiset rosteriosat Möhköön jo 40 vuotta sitten.

- No todellisuudessa Möhköjen osien tuottaminen on ollut aina vähän harrastustoimintaa, bisnes on tehty teollisuuden alihankinnasta, kertoo Ari

Osien valmistus lopetettiin väliaikaisesti

Ari lopetti monen Möhkö-harrastajan harmiksi osien toimituksen puolitoista vuotta sitten. Harmitus ei rajoittunut pelkästään kotimaahan, sillä Arilla oli asiakkaita Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Amerikassa saakka. Rosteri-Arskan työnjälkeä arvostetaan ympäri maapallon. Ei ole kuulemma montaa maankolkkaa mihin Ari ei olisi Möhkön pakoputkia ja muita osia myynyt. Miksi sitten osien valmistus lopetettiin:

- Olen eläkkeellä ja vähän tuo terveys reistasi, niin päätin lopettaa.

Nyt Ari on kuitenkin löytänyt työlleen jatkajan. Rasmus Raitalinna alkaa uudestaan valmistamaan osia. Ari toimii mentorina ja varastomiehenä. Möhkö-miehet ja -naiset kiittävät. Mutta pieni varoituksen sana:

- Me ei myydä ”ei-oota”, joten ensin tehdään osia varastoon ja myynti aloitetaan vasta sitten. Piru vieköön, joku vuoti tämän nettiin, emmekä me ole vielä valmiita. Kyselyitä tuli eilen jo maailmalta, naurahtaa Ari puhelun lopuksi.

Esimerkkejä rosteriosista, joita Rasmus pystyy Möhköön valmistamaan.

Esimerkkejä rosteriosista, joita Rasmus pystyy Möhköön valmistamaan.

Yhteystiedot:

+358 40 584 1621 Rasmus Raitalinna.

+ 358 400 461 208 Ari Jurvainen.