Tietenkin tribuuttiajon Charley Boormanin ja Ewan McGregorin maapallon ympärimatkalle, Long Way Roundille. Richard Hammondin ajomatka on hieman vaatimattomampi, sillä hän tekee sen kotipihallaan. Asiassa on kuitenkin muutama loistava valopilkku: ensinnäkin mies tekee matkaa kaikkien nykybokseribemareiden äidillä, vuoden 1929 BMW R52:llaan ja esittelee "sattumalta" pihaansa parkkeeratut saman aikakauden Sunbeam-moottoripyörän, 60-luvun 911 Porschen ja näyttäisi siellä olevan 60-luvulta peräisin oleva Vauxhall'kin.

Video on tosi moottoripyörämyönteinen. Ja kun kyseessä on Richard Hammond, ajomatka pihan ympäri ei suinkaan suju kommelluksitta. Kun mies ensin pääsee kehumasta, että vaikka pyörä on vanha, se lähtee kyllä käyntiin, koska on "saksalaista tekoa". Ei tietenkään ensimmäisellä polkaisulla, eikä pysähtymisten jälkeen vielä aika monennellakaan, miltei parasta videossa on – ilmeisesti – Hammondin tyttären taustalta kuuluva tirskuminen, kun tähti yrittää polkea Bemua käyntiin.

Karkaa se pyörä kerran käsistäkin, tallin seinään. Katso ja nauti lämminhenkisestä videosta, ja huomaa samalla, miten yllättävän paljon 1929 R52 muistuttaa uutta R18:sta.

Asiasta kertoi Webbikeworld. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.