Honda julkisti suuren suosion aikanaan 80-luvulla saaneesta mopo-Monkeystään kevytmoottoripyöräversion MSX125 vuonna 2018. Kevari-Monkey, kavereitten kesken Manki, on niin ikään saanut erittäin innostuneen vastaanoton ympäri maailman, ja nyt vaikuttaa siltä, että Honda on suunnittelemassa pienempää versiota aiheesta.

Teknisestä piirroksesta, jonka alle on kuvattu nykyinen piikki-Monkey, selviää hyvin millaisia muutoksia mallin mittasuhteisiin on tehty. Pyörän korkeus näyttäisi pysyvän ennallaan, mutta se on aiempaa lyhyempi ja tiiviimpi rakenteeltaan.

Pienennetyn Honda Monkeyn patenttipiirros.

Pienennetyn Honda Monkeyn patenttipiirros.

 

Takaswingin pituus on sama kuin ennen, mutta takaiskunvaimentimien yläkiinnityskohtaa on siirretty taaemmas. Koko pyörä näyttää siltä kuin etupäätä olisi työnnetty kohti perää. Moottorin rakenne näyttää pienemmältä kauttaaltaan, jolloin etuyläkolmio on voitu siirtää taemmas. Samalla ohjauskulmaa on loivennettu ja akseliväli on selkeästi lyhyempi.

Pienempi moottori saattaa viitata pienempikuutioiseen malliin. Aasian markkinoilla kysyntää saattaisi olla myös 100- tai jopa 80-kuutiosenttimetrin malleille. Vai olisiko Honda suunnittelemassa miltei kevarin kokoista Monkey-mopomallia?

Muutenkaan ei tietenkään ole vielä olemassa tietoa siitä, mille markkinoille malli on suunnattu.

Odotamme mielenkiinnolla, milloin ja jos Mini-Monkey saapuu markkinoille.

Lähde: MoreBikes.

Uusi versio sovitettuna vanhan Monkeyn ylle. Mittasuhteiden muutokset ovat hyvin havaittavissa.

Uusi versio sovitettuna vanhan Monkeyn päälle. Mittasuhteiden muutokset ovat hyvin havaittavissa.