Edellinen virtuaalikisa järjestettiin sunnuntaina 12.4., ja mukana oli silloinkin liuta eturivin kuskeja Marc Marquezista (Repsol Honda Team) Fabio Quartararoon (Petronas Yamaha SRT), Danilo Petrucciin (Ducati Team) ja Valentino Rossiin (Monster Energy Yamaha MotoGP). Kisaratana oli Itävallan Red Bull Ring.

Katsojamäärät kautta maailman kasvoivat neljänneksellä ensimmäisestä kisalähetyksestä, ja kommentointi sosiaalisessa mediassa oli runsasta, joten Dorna julkisti seuraavan kisan radan ja päivämäärän. Kisapaikkana on Red Bull Virtual Grand Prix of Spain ja päivämäärä 3. toukokuuta, joka on myös Espanjan kisan alkuperäiseksi merkattu päivämäärä.

Vielä ei annettu tietoa siitä, ketkä ajavat kilpaa tuolloin, mutta jokainen huipputiimi saa nimetä yhden kuljettajan, paitsi Repsol Honda Team, jolla on kaksi hallitsevaa maailmanmestaria, Marquezin veljekset.

Kisaa käydään tällä kertaa myös Moto2- ja Moto3-luokissa. Niissä kummassakin voi osallistua kymmenen kuljettajaa. Oikeus osallistumiseen luokitellaan sen mukaan, miten nämä pärjäsivät Qatarissa alkuvuodessa järjestetyissä GP-kisoissa.

Lopulliset osanottajalistat julkistetaan, kunhan kisa lähestyy.

Dorna järjestää Red Bull Virtual Grand Prix of Spain -kisan solidaarisuuden osoituksena ja MotoGP:n virallisen hyväntekeväisyysjärjestön, Two Wheels for Lifen, avuksi tukien tämän kamppailua Covid-19 virusta vastaan.

Lisätietoja tulevasta kisasta MotoGP:n viralliselta sivustolta täältä