Ratana tapahtumassa oli California Superbike Shoolin testirata Bedford Autodrom Kaliforniassa. Vakuutusyhtiö Bennettin virkailijalla oli ollut käytössään Yamaha Niken jo kuukausia, ja häntä kiusasi, kun ei ollut pystynyt löytämään rajoja sen etupään pidolle.

Tätä testaamaan valjastettiin Kris North, supersport-kuski ja offroad-kouluttaja. Hänen tehtäväkseen lankesi hakea pidon rajat.

Vertailuajokkina oli Nikenin samanlaisella moottorilla varustettu sisarmalli, Yamaha MT-09. Molemmissa on samanlaiset Bridgestonen A41 renkaat tasapuolisen vertailun mahdollistamiseksi, vaikka pyörät eivät ehkä parhaalla mahdollisella tavalla sovikaan MT-09:iin.

Molemmat testipyörät varustetettiin kallistuviin alustoihin kiinnitetyillä apupyörillä, jotka mahdollistivat turvalliset jarrutukset ja tiukat kaarteet pyörän kaatumatta vielä pidon menetyksen jälkeenkin.

Rajojen hakua

Tavoitteena oli rikkoa pyörien rajat sekä suoralla jarrutettaessa että kaarteissa kallistettaessa.

Lähtökohtana oli, että Nikenin kahdella renkaalla varustetussa etupäässä on enemmän tuntoa ja pitoa kaarreajossa sekä myös jarrutettaessa. Mutta oliko näin myös Krisin mielestä käytännön testiajojen jälkeen?

– Lyhyesti: Kyllä, ehdottomasti. Olin skeptinen, enkä uskonut, että se (kaksoisrenkaat edessä) tekisi suurta eroa. Nyt kun olen puskenut Nikeniä äärirajoille, niin ensinnäkin se antoi heti luottamuksen tuntua. Paljonko siitä on psykologista, ei voi tietää?

– Mutta tämähän se apupyörien pointti oli. Ottaa kaikki etu irti ja ylittää äärimmäseit rajat. Jarrutettaessa pyörä antaa pitkän varoituksen ja kun päästät jarun, pyörä tulee takaisin hallintaan. Kun taas MT-09 meni samalla tavalla kuin kaikki normaalit moottoripyörät, kun pito meni, pyörä meni suoraan apupyörien varaan.

– Kun Nikenillä yrität saada pidon irtoamaan kaarteessa, saat ikäänkuin viiteen kertaan kirjallisen varoituksen ennen kuin pito lähtee. Ja kun menee, niin menee. Kun taas MT-09 haluaa yrittää nostaa itsensä pystyyn luisun  älkeen (jos ei ole kaatunut tai on apupyörien varasssa), Kris North myhäilee.

Katso video, niin asia selviää entistä paremmin. Videon on tuottanut vakuutusyhtiö Bennett, ja sitä on sponssannut Bridgestone. 

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.