Vuoden 2020 kisakalenterissa oli 17 kisaa, joista Saksan, Hollannin ja Suomen GP:t on peruttu. Qatarin lisäksi jäljellä on 13 kisaa merkittynä aikatauluun, mutta kaikki voi vielä muuttua. Espanjan, Ranskan, Italian ja Katalonian kisoilta puuttuvat vielä ajankohdat.

Tällä tietoa ensimmäinen kisa järjestetään 9. elokuuta Brnossa, Tsekissä. Kausi on merkitty loppuvaksi Valencian kisaan 29.11. Euroopan ulkopuolella järjestettävät kisat käsittävät kuusi peräkkäistä kilpailua, jotka alkavat 4.10. Thaimaan GP:llä, ja päättyvät Argentiinan kisaan 22.11. Väliin mahtuvat Japanin, Australian, Malesian ja Amerikan kilpailut.

Mikäli ne neljä kisaa, joista vielä puuttuvat järjestelypäivämäärät, lisätään kalenteriin, se tarkoittaa GP-kisaa melkein joka viikonloppu.

Carmelo Ezpeletan mukaan tavoitteena on "aloittaa Euroopassa ja kisata heinäkuun lopusta marraskuuhun, ja katsoa, mitä tapahtuu, josko ei-eurooppalaiset kisat ovat mahdollisia marraskuun jälkeen. Pahimmassa tapauksessa, mikäli Euroopan ulkopuolelle matkustaminen ei ole mahdollista, järjestämme ainakin 10-12 kisaa heinäkuun lopun ja marraskuun lopun välisenä aikana."

Vielä ei ole tiedossa, pääseekö yleisö mukaan paikan päälle seuraamaan kisoja, tai että televisioidaanko niitä edes. Asia riippuu siitä, miten monta henkilöä päästetään paikalle kussakin kisassa.

Kahdeksankertainen maailmanmestari Marc Marquez joutuu muiden MotoGP:n kuninkuusluokan kuljettajien mukana pitämään vapaata koronaviruksen vuoksi.

Kahdeksankertainen maailmanmestari Marc Marquez joutuu muiden MotoGP:n kuninkuusluokan kuljettajien mukana pitämään vapaata koronaviruksen vuoksi.

– Keskustelimme tiimien kanssa ja pääsimme konsensukseen, että maksimi MotoGP-sarjan kisatiimin koko on tehdastalleille 40, satelliitti- tai riippumattomille talleille 25, 20 Moto2- ja 15 Moto3-sarjoihin, Ezpeleta kertoi.

– Sen päälle tulevat ihmiset, jotka vastaavat videoinnista sekä minimimäärä ihmisiä Dornalta, joka vastaa kisaorganisaatiosta. Tämä tarkoittaa noin 1600 henkilöä. Tällä määrällä on mahdollista kontrolloida MotoGP-perhettä. Valitettavasti tällä tietoa ei paikalla ole televisiota tai muuta mediaa. Ehkä, mutta vain ehkä, muutamia valokuvaajia toimittamassa kuvia kaikille.

Jokainen, joka on mukana MotoGP-sirkuksessa testataan joka kisassa. Bridgepoint, joka omistaa Dornan on hankkinut 10 000 koronavirustestiä.

– Työskentelemme juuri asian osalta Bridgepointin kanssa, jonka kanssa sovimme 10 000 koronavirustestistä. Seuraavaksi rakennamme protokollan, millä tavoin toimimme Dornan sisällä, nähdäksemme, miten kisat voitaisiin järjestää ilman katsojia ja että vain rajallinen määrä ihmisiä työskentelee varikkoalueella, mikä vaikuttaa kuljetuksiin, majoituksiin ja vieraanvaraisuuteen. Sen lisäksi jokainen testataan ennen kuin lähtevät kotoaan, kun saapuvat radalle ja lisäksi kun lähtevät kotiin, Ezpeleta pohtii.

Andrea Dovizioso Ducatin 2019 MotoGP-pyörän stongassa.

Andrea Dovizioso Ducatin 2019 MotoGP-pyörän stongassa.

Saksan, Hollannin ja Suomen GP-kisojen peruminen oli vaikea päätös. Se olisi ollut Suomen paluukisa MotoGP-kalenteriin, ja Hollannin GP:llä taas on historiallinen status. 

– Saksan GP ajetaan ainutlaatuisella radalla ja sillä on uskomaton historia. Ja KymiRing on uusi, jännittävä kisapaikka, jonka tarkoituksena oli toivottaa Grand Prix -moottoripyöräkisat takaisin Suomeen ensi kerran sitten vuoden 1982. Ja Assenin ikoninen rata on ainoa, jolla on järjestetty GP-kisat joka vuosi keskeytymättömästi siitä lähtien, kun mestaruussarja alkoi vuonna 1949, Ezpeleta, huokaa.

– Hollannin viranomaiset ovat kieltäneet kaikki tapahtumat maassa elokuun loppuun asti. Siten kisa on mahdotonta järjestää. 

"Ykkösprioriteettimme on aina ollut ja on jatkossakin pyrkiä järjestämään kaudella 2020 niin monta GP-kisaa kuin mahdollista, Dorna totesi aiemmassa lausunnossaan. "Kaikkien osapuolten prioriteetti on ajaa kilpaa turvallisesti, ja tuoda faneillemme sitä, mitä he haluvat – moottoripyöräkilpailuja".

Vuoden 2020 MotoGP-kalenteri tällä tietoa:

 • 8.3.: Qatarin GP, Losail International Circuit, Qatar (Moto2 ja Moto3; MotoGP-kisat peruttiin koronaviruksen vuoksi)
 • 9.8.: Tsekin GP, Automotodrom Brno, Tsekki
 • 16.8.: Itävallan GP, Red Bull Ring, Spielberg, Itävalta
 • 30.8.: Britannian GP, Silverstonen rata, Englanti
 • 13.9.: San Marinon GP, Misano World Circuit Marco Simoncelli, San Marino
 • 27.9.: Aragonin GP, MotorLand Aragon, Espanja
 • 4.10.: Thaimaan GP, Chang International Circuit, Thaimaa
 • 18.10.: Japanin GP, Twin Ring Motegi, Japani
 • 25.10.: Australian GP, Phillip Island Circuit, Australia
 • 1.11.: Malesian GP, Sepang International Circuit, Malesia
 • 15.11.: Amerikan GP, Circuit of the Americas, USA
 • 22.11.: Argentiinan GP, Termas de Rio Hondo, Argentiina
 • 29.11.: Valencian GP, Circuit Ricardo Tormo, Espanja

 

Kisat, joiden järjestelypäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin:

 • Espanjan GP, Circuito de Jerez-Angel Nieto, Espanja
 • Ranskan GP, Le Mans, Ranska
 • Italian GP, Autodromo di Mugello, Italia
 • Katalonian GP, Circuit de Barcelona-Catalunya, Espanja

 

Perutut kisat:

 • Saksan GP, Sachsenring, Saksa
 • Hollannin GP, TT Circuit Assen, Alankomaat
 • Suomen GP, KymiRing, Suomi