Daily Mailin artikkelin mukaan japanilaisen moottoripyöräilijän perhe nosti oikeusjutun Teslaa vastaan, koska tämä koki kohtalonsa Tesla Model X:n törmättyä häneen huhtikuussa 2018.

Oikeudessa esitettyjen dokumenttien mukaan 44-vuotias Yoshihiro Umeda oli motoristiryhmän mukana tien sivussa Kanagawassa Japanissa, toisen onnettomuuden jälkitilanteita puimassa. Tällöin häneen törmäsi Tesla Model X, kun auton kuljettaja oli kytkenyt päälle autonomisen ajon järjestelmän ja nukahtanut. Tesla oli ajossa seurannut toista autoa, joka oli sitten vaihtanut kaistaa väistääkseen aiemmin tapahtuneen onnettomuuden ja sitä selvittelevät henkilöt.

Daily Mailin mukaan Tesla Model X:n sensorit ja eteenpäin kuvaavat kamerat eivät olleet tunnistaneet pysäköityjä moottoripyöriä, jalankulkijoita tai pakettiautoa, jotka kaikki olivat suoraan sen väylällä, vaan se jatkoi eteenpäin kiihdyttäen vauhtiaan, kunnes rysähti päin moottoripyöriä ja Umedaa, joka kuoli, törmäyksen seurauksena ja Tesla Model X:n ajettua vielä hänen ylitseen.

Umedan perhe toteaa, että Tesla päästi autonomisesti ajavat autonsa julkiseen liikenteeseen varustettuna puutteellisella, puolivalmiilla autonomisen ajon teknologialla.

Nyt on oikeuden vuoro ottaa kantaa siihen, mitä tapahtui, ja kuka on tai ei ole vastuussa tapahtuneesta.

Kyseessä ei ole itsekseen ajaneiden Teslojen ensimmäinen kuolemaan johtanut onnettomuus. Maailmalla on tapahtunut ainakin neljä sellaista onnettomuutta aiemmin, missä auton autonomisen ajon järjestelmää on syytetty vastuulliseksi, mutta kuljettajan virhe on osoittautunut ratkaisevaksi. Tämä lienee kuitenkin ensimmäinen, jossa henkensä on menettänyt moottoripyöräilijä.