Intialaisissa alan lehdissä on Morebikesin mukaan viime aikoina kovasti huhuttu Royal Enfieldin tulevasta 650-kuutioisesta scramblerista. Merkki onkin pitkään ollut kohtuullisen hiljaa, varmaankin tehtaan malliston moottoreiden päivtysrumbasta johtuen. Intiassahan päästönormi vaihtui BS-IV:stä uudempaan ja tiukempaan BS-VI:een huhtikuussa.

Huhu tulevasta scramblerista on peräisin yrityksen pomojen pitämästä webinaarista, jossa paljastettiin, että viimeisen 12 kuukauden aikana yrityksen designerit ovat kehitelleet ideoita 14 uutta pyörämallia varten.

Royal Enfield on maailman suurin keskikokoisten moottoripyörien valmistaja, ja vaikka Intiaa jo ennen koronavirustakin koetellut moottoripyörien myyntilama osui myös RE:hen, sillä on iso henkilökunta suunnittelemassa ja kehittämässä tuotantoa ja uusia malleja.

650-kuutioisten, vuoden 2019 alussa tuotantoon tulleiden, nykymallien valossa on helppoa kuvitella, että seuraava uusi tähän moottorisarjaan perustuva malli olisi scrambler. Se istuisi luontevasti valikoimaan.

Ajatukseen on ilmeisesti ollut omalta osaltaan vaikuttamassa se, että molemmista malleista, sekä Continental GT:stä että Interceptorista on maailmalla nähty lukuisia kustomoituja scrambler-versioita. Kun tähän laskee kaupan päälle muiden merkkien scramblereiden menestyksen, asiaa ei tarvitse ihmetellä.

Aiheesta aiemmin:

Royal Enfield julkisti maailmanlaajuisesti Continental GT 650 ja Interceptor INT 650 mallit