Honda tiedotti, että Android-matkapuhelinten käyttäjät pystyvät integroimaan Android Auton nykymallin Gold Wingeihin. Käyttäjät pystyvät sen avulla käyttämään sovelluksia saumattomasti, kuten esimerkiksi kuuntelemaan musiikkia, hoitamaan puheluja ja kirjoittamaan tekstiviestejä. 

Homma hoituu päivittämällä Gold Wingin käyttöjärjestelmä, ja sen pitäisi onnistua jossain vaiheessa kesäkuuta 2020.

Alkuperäinen Honda Gold Wing GL 1000 esiteltiin Kölnin mp-näyttelyssä 1974, ja siitä on kehittynyt merkin pitkien matkojen lippulaivamalli yli 40 vuoden ajaksi. Lokakuussa 2017 esitellyssä tuoreimmassa mallisarjan päivityksessä Gold Wing 1800:ssa oli ensimmäisenä moottoripyöränä maailmassa Apple CarPlay sisäänrakennettuna. Asiakkaat ovat ottaneet Hondan tiedotteen mukaan hyvin vastaan järjestelmän tuomat mahdollisuudet, muun muassa navigoinnin sekä sovelluskohtaiset palvelut.

Android Auto puolestaan mahdollistaa yksinkertaisen ja turvallisen tavan käyttää puhelinta moottoripyörällä ajettaessa. Yksinkertaistettu käyttöliittymä ja helppokäyttöiset äänikomennot mahdollistavat häiriötekijöiden minimoinnin, joten pystyt keskittymään ajamiseen. Android Autoon liittyvää Google Assistantia hyödyntämällä voit pitää katseesi tiessä ja kädet ohjaustangolla ja ohjata laitteen käyttöä äänesi avulla.

Apple CarPlay ja Android Auto ovat Hondan mukaan tulossa useampiinkin merkin malleihin ja siten tuovat lisää mukavuutta ja mahdollisuuksia moottoripyöräilijöiden elämäntapaan maailmanlaajuisesti.

Uusissa 2020 CRF1000L Africa Twineissä on myös Apple CarPlay -integraatio, ja epäilemättä tulossa on myös Android Auto -yhteys.

Lisätietoja Android Autosta löydät täältä.