Polestar ja pari Kalkia. Kuva Stefan Isaksson.

Polestar ja pari Cake Kalkia. Kuva Stefan Isaksson.

Cake on ruotsalainen kevyiden sähkömoottoripyörien valmistaja ja Polestar puolestaan Volvo Car Groupin ja Zhejiang Geely Holdingin yhteisesti omistama sporttisten sähköautojen valmistaja.

Caken ja Polestarin laajennettu brändiyhteistyö merkitsee ainakin aluksi sitä, että Caken sähkömoottoripyörät tulevat näytille Polestarin myymälöihin Euroopassa.

Näiden kahden ruotsalaisen brändin yhteistyö alkoi 2019, kun molempien yritysten pääjohtajat tunnistivat jakavansa liiketoimintansa brändiarvot: skandinaavisen designin, sähköiset voimalinjat ja uudenlaisen lähestymistavan markkinointia, brändiä ja vähittäismyyntiä kohtaan, todetaan yritysten julkistamassa tiedotteessa.

– Polestar tuntee hengenheimoilaisuutta Caken kanssa jakaen usko uudelleenmäärittää suoritusteho sekä intohimo designiin. Meidän molempien tavoitteemme auttaa luomaan sähköinen ja päästötön tulevaisuus on selvä silta välillämme, totesi Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

Polestar ja pari Kalkia. Kuva Stefan Isaksson.

Polestar ja pari Cakea. Kuva Stefan Isaksson.

Cake tekee Polestarin kanssa yhteistyötä tapahtumissa ja asiakasesittelyissä auttaen molempia brändejä saavuttamaan uusia yleisöjä sekä ajamaan muutosta kohti uutta, ympäristötietoisempaa tulevaisuutta, jossa sähköinen liikkuminen näyttelee keskeistä roolia.

– Moottoripyöräteollisuus on samanlaisessa muutoksessa kohti sähköistämistä kuin autoteollisuus. Ja Cake on matkassa aallonharjalla, huomautti Caken perustaja ja pääjohtaja Stefan Ytterborn. – Cake kannustaa ihmisiä tutustumaan kunnioituksella ja nopeuttamaan muutosta kohti nollapäästöistä yhteiskuntaa. Inspiroimme kauniisti designatuilla high-tech-moottoripyörillämme ihmisiä toimimaan juuri niin.