Lightning esitteli edullisemman Strike-sähkömoottoripyöränsä taannoin, ja sen tuloa tuotantoon odotellaan parastaikaa. Kaliforniassa toimiva yritys ei kuitenkaan ole jämähtänyt paikalleen, vaan tutkailee ilmanvastuksen pienentämisen tarjoamia mahdollisuuksia sähkömoottoripyörien toimintasäteen parantamiseen. 

Lightning on toiminut jo vuodesta 2006 lähtien, ja se voi ylpeillä sillä, että valmistaa maailman nopeinta tuotantomoottoripyörää, sähköistä LS-218-mallia. Pyörällä ajettiin Bonnevillessä 2012 nopeusennätys, 351 km/h. Sillä Lightning halusi murtaa myytin, että sähkömoottoripyörät olisivat hitaita.

Tulevan Strike-mallin pitäisi maksaa Yhdysvalloissa alle 13 000 dollaria, joten se olisi jo järkevän kuluttujaystävällinen hinnaltaan, kertoo Cycleworld.

Täysin katetussa pisaranmuotoisessa mallissa merkki näyttää keskittyneen aerodynamiikkaan. Toivottavasti näemme pian, millainen lopullinen muotoilu tulee olemaan, ja millaisia käytännön ratkaisuja umpinainen kori sisältää. On myös kiinnostavaa, miten paljon aerodynamiikka paranee ja miten se vaikuttaa ajomatkaan akullisella.

Lightningin sivustolle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Maailman nopeimpien - 351 km/h - tuotantomoottoripyörien valmistaja laajentaa