Boschin uuden hätäsoittojärjestelmäpalvelun nimi on Help Connect, joka osaa automaattisesti soittaa apua, kun se havaitsee, että onnettomuus on tapahtunut. Toisin kuin autoihin suunnatut vastaavat palvelut, tämä on tarkoitettu moottoripyöräkäyttöön.

Boschin mukaan motoristin riski joutua onnettomuuteen on edelleen 20 kertaa suurempi kuin autoilijan, ja mitä pikemmin apua saadaan paikalle, sitä paremmat mahdollisuudet ovat onnettomuudesta selviämiseen.

Help Connect perustuu inertia- eli kiihtyvyyssensoriin, joka on osa Boschin MSC- eli moottoripyörän ajovakausjärjestelmää. Tunnistin mittaa moottoripyörän kiihtyvyyttä ja kulmanopeutta satoja kertoja sekunnissa antaen järjestelmälle tietoa ajoneuvon sijainnista sekä kallistuskulmasta.

Palvelu nojaa sensorin integroituun törmäysalgoritmiin päätelläkseen, onko moottoripyörä todella joutunut onnettomuuteen, vain onko se vain esimerkiksi kaatunut paikallaan. Jos Help Connect päättää, että onnettomuus on tapahtunut, se lähettää tiedon tapahtumapaikasta ja kuljettajasta Boschin palvelukeskukseen. Vakavissa onnettomuuksissa keskus voi käyttää kuljettajan puhelinta määrittääkseen tarkan tapahtumapaikan ja ohjatakseen ensihoitajat paikalle.

Palvelu on jo saatavilla Saksassa, joka on Boschin kotimaa, ja se tulee tarjolle myös muille markkinoille ajan myötä.