Triumph Motorcycle on päättämässä 400 työsuhdetta koronavirus-pandemian vuoksi ja siirtää enenevässä määrin tuotantoaan Hinckleystä Thaimaahan väittää Motorbikewriter.

Helmikuussa yritys kertoi irtisanovansa 240 henkilöä 2500 ihmisen globaalista työvoimastaan. Yrityksellä oli silloin 1000 henkilöä töissä Hinckleyssä, ja työsuhteen päättäminen koski heistä 50:ttä. Tavoitteena oli tuotannon siirto nopeasti kasvaville Aasian markkinoille.

Nyt irtisanottavien määrä on noussut 400:n, joista 240 Englannista, kun pandemia on aiheuttanut Triumphille ennennäkemättömän myynnin laskun viimeisen kolmen kuukauden aikana. 

Pääjohtaja Nick Bloorin mukaan kriisi on aiheuttanut "merkittävää vahinkoa" globaaleille mp-markkinoille, ja samalla "haasteellisen ajan" yritykselle.

"Nämä eivät ole helppoja päätöksiä tehtäviksi erityisesti, kun ne vaikuttavat yksilöiden elantoon," Bloor pohtii.

"Valitettavasti Covid-19 vaikutusten mittakaava pakottaa meidät jälleenrakentamaan organisaatiomme nyt, jos haluamme suojata yrityksen pitkän aikavälin toimintakykyä, brändiä ja liiketoimintaa".

Triumphilla on tehtaita myös Brasiliassa ja Intiassa tyydyttämässä kysyntää paikallisilla markkinoilla. Tammikuussa Triumph kertoi sopimuksesta Bajan kanssa 200-750-kuutioisten moottoripyörien valmistamisesta Intiassa.

Triumphin tehdas Hinckleyssä Leicesterissä valmistaa lähinnä moottoreiden komponentteja. Jatkossa se keskittyy enemmän T&K-toimintaan, mutta valmistaa myös Triumphin tehdaskustomoidut (TFC) moottoripyörät.