Sci-fi-kirjoissa ja -sarjakuvissa lentävät autot ja leijumoottoripyörät ovat äärimmäisen loistava tapa kulkea ympäri kaupunkia tai maata. Jonain päivänä näin tietysti voikin olla, mutta vaikuttaa siltä, että siihen on vielä matkaa.

Oheisella videolla näkyy venäläisvalmisteisen leijumoottoripyörän Hoversurfin Scorpionin epäonnistuva demo.

Jokunen vuosi sitten Dubain poliisi ilmoitti investoivansa Hoversurfin teknologiaan ja että he hankkisivat Scorpioneja osaksi poliisivoimien kalustoa. Aie kuulosti PR-tempulta, mutta oheinen video Scorpionin lentoyrityksestä kertoo, että asiaa testataan Dubaissa vakavissaan.

Sähkömoottoreilla toimiva Scorpion voi saavuttaa 64 km/h nopeuden ja on suunniteltu lentämään maksimissaa 4,8 metrin korkeudessa, mutta oheinen video todistaa, että laite karkaa paljon korkeammalle.

Scorpion

Scorpion: pelottava hetki törmäyksen jälkeen, kun leijukopteri pyörähtää ympäri, ja pilotti on vielä mukana leikkaavien potkureiden lähellä.

Alastulo on erittäin pelottavan näköinen, mutta pilotti onnistuu oikaisemaan laitteen juuri ennenkuin se iskee maahan- Se ilmeisesti vaimentaa ratkaisevasti iskua. Pelottavinta on katsoa, kun laite törmäyksen jälkeen pyörähtää ympäri pilotti vielä kyydissään – pyörivät potkurit voisivat tehdä todella pahaa jälkeä.

Onneksi pilotti nousee onnettomuuden jälkeen omin voimin ylös. Epäilemättä sydän pamppaillen, mutta nähtävsti kutakuinkin vahingoittumattona.

Tämä onnettomuus epäilemättä hidastaa leijupyörien käyttöönottoa, varsinkin kun aiemmin on sattunut muita vastaavia tapauksia. Vähin mitä voisi tehdä, olisi koteloida propellit edes sivusuunnassa, mikä pienentäisi onnettomuuden jälkeistä leikkautumisen riskiä.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen myös täällä.

Asiasta kertoi ensin Gizmodo.