Kansainvälinen "Ride to Work Day" järjestetään aina joka kesäkuun kolmantena maanantaina. Tänä vuonna se osuu 15. kesäkuuta. Tuona päivänä kaksipyöräisillä moottoroiduilla ajoneuvoilla varustetut työmatkailijat voivat demonstroida, miten tehokas, taloudellinen ja ilmastoa suosiva vaihtoehto moottoripyörät ja skootterit ovat.

Moottoripyörät ja skootterit kuluttavat vähemmän polttoainetta erityisesti työmatkoilla kuin autot, ja tarvitsevat vähemmän tilaa parkkipaikoilla ja -halleissa sekä tien päällä ja kaduilla. Samalla kun demoavat ajoneuvojensa etuja, motoristit hakevat kannustusta ja tukea työnantajiltaan ja yhteisöiltään tälle tehokkaalle liikennemuodolle sekä enemmän hallituksen ja julkisuuden tietoisuutta moottoroidulla kaksipyöräisellä ajamisen monista eduista.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa yli 100 kaupunkia tunnustaa virallisesti tapahtuman.

Ride to Work on voittoa tuottamaton organisaatio, jonka mukaan työmatka-ajossa tulevat parhaiten esille moottoripyörällä- ja skootterilla-ajon liikenteelle ja kuljettamiseen tuomat edut. Sadoilletuhansille työntekijölle moottoripyörät ja skootterit ovat taloudellinen, tehokas ja sosiaalisesti vastuullinen liikkumisen muoto, joka samalla säästää energiaa, auttaa ympäristöä ja tuo tukuttain myös muita yleisiä etuja.

Moottoripyöräkerhot ja skootteriklubit rohkaisevat jäseniään ajamaan töihin erityisesti tänä vuotuisena merkkipäivänä.

Ride to Work -sivustolle pääset tästä.

Suomen kansallinen "Prätkällä Töihin" -päivä järjestettiin jo reilu viikko sitten, mutta mikäpäs estää motoristia ajamasta töihin moottorisoidulla kaksipyöräisellään myös 15.6. Ja pakkohan ei ole ajaa töihin, vaan voi ajaa vain muuten vaan. Tärkeintä on muistuttaa maailmalle, että me moottoripyöräilijät olemme olemassa, ja että olemme ylpeitä moottoripyöräilystä ja siitä, että olemme moottoripyöräilijöitä.

Myös kelien pitäisi olla kohdallaan.

Kansainvälisen 'Ride to Work Day'n' logo suunniteltiin 2009.

Kansainvälisen 'Ride to Work Day'n' logo suunniteltiin 2009.