Vaikka Pekka Päivärinnan ajokki on tuttu ja turvallinen alkaa hänen kilpailukautensa osin aivan uusin eväin, sillä hänen menoaan tasapainottaa tuore matkustaja, 22-kesäinen ranskalaisneitokainen Emmanuelle Clement. Ranskatar ei ole ensimmäistä kertaa sivuvaunullisen kyydissä, mutta Päivärinnan pulkkaan hän hyppäsi Iitissä ensimmäistä kertaa.

– Lähdin ajamaan moottoria sisään päivän ensimmäisessä sessiossa ja opettelemaan rataa. Sitten alkoi tuntumaan, että on aika nostaa vauhtia ja hakea menoon ajamisen tuntua. Jo ensimmäisen mutkan jälkeen Emmanuelle tuli mukaan rytmiin ja oli makeaa ajaa. Kun ajaessa tulee tunne, että ajaa yksin, niin tietää että kaveri osaa hommansa. Kyllä hänellä on ajosilmä kohdallaan, kehui sipoolainen uutta apulaistaan ensimmäisten ajosessioiden jälkeen.

– Eka kertaa mun kyytiin tälle radalle, joka on minullekin uusi ja ajolinjoissa oli hakemista enkä mennyt mutkiin joka kerta samalla tavalla. Hyvin oli tyttö mukana koko ajan. Kyllä hän tajuaa mitä siellä pitää tehdä, selvensi pilotti

Le Mansissa asuva Emmanuelle oli ensimmäisten ajorupeamien jälkeen yhtä hymyä

– Väsynyt olen, sillä tämä on viime elokuun jälkeen ensimmäinen ajotreeni. Pekka ajoi täysiä ja hyvin pysyin hänen rytmissään. Hienoa, hehkutti ranskatar.

Team 44 Racingin testit jatkuvat intensiivisesti. Jo maanantaina LCR-Yamahan keula käännetään Alastaron moottoriradalle. Tiistaina Päivärinnan pyöräkunta testaa ja harjoittelee Jurvan Botniaringillä ja jos intoa ja kuntoa riittää nähdään kaksikko vielä keskiviikkona Kemoran radalla Vetelissä.

MM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan tämän hetkisen tiedon, eli FIM:n kilpailukalenterin mukaan Britanniassa Brands Hatchin radalla. Elokuun alussa Team 44 Racing esiintyy Ranskan mestaruussarjan avauksessa Magny Coursissa.

Pekka Päivärinta ja uusi purkkari Emmanuelle Clement täydessä vauhdissa KymiRingin radalla.