Kiikkerä ajettava, mutta villin näköinen laite.

Tämänhetkinen yksipyöräisten moottoripyörien nopeusennätys on bensiinimoottorisella monowheelillä ajettu 117 km/h. Sen lyömiseen Duken tiimi siis pyrkii sähkömoottorilla varustetulla versiolla. Duken yksipyöräinen tottelee nimeä EV360, ja on käytännössä valtava navaton pyörä, jonka sisäpuolelle on asennettu moottori, akku ja hallintalaitteet. Myös kuski istuu pyörän sisällä ajaessaan.

Tiimin kokoonpano on elänyt matkan varrella, mutta tätä nykyä siihen kuuluvat Anuj Thakkar, Carlo Lindner, Ahmed Ahmed-Fouad ja Fran Romano.

EV360 moottorin jatkuva teho on 11kW / 14,75 hv ja huipputeho 23 kW / 31 hv. Moottori on mitoitettu kuljettamaan kombinaatiota yli 112 km/h nopeuksilla.

EV360 vauhdissa.

Koska tavoitteena on tehdä nopeusennätys, pyörän akku on varsin pieni. Se on litium-polymeeriä ja sen kapasiteetti on 1,58 kW, jännite 72 volttia. Akun pitäisi riittää 14,5 kilometrin matkaan tasaisella 32 km/h tuntinopeudella.

Yksipyöräisellä ajamisessa on kaksi ongelmaa, pystyssä pysyminen ja ohjaaminen. Kuten oheiselta videoltakin näkee, matkaanlähtö on hankalaa, ja vaatii aktiivista jalkatekniikkaa, kunnes vauhti nousee tarpeeksi. Senkin jälkeen vempele on varsin epästabiili, ja ohjautuu, jos ohjautuu, miltei henkäyksellä. Yksipyöräisen kosketuspinta maahan on vain neliötuuman kokoinen, siis tulitikkuaskin pintaa pienempi.

Anuj Thakkar kertoi Electrekille kaatuneensa pyörällä jo 15 kertaa, mutta säilyneensä toistaiseksi vammoitta.

Tiiimin mukaan laite vaatisi jonkinlaisen itsensä pystyssä pitävän gyroskooppijärjestelmän, että sillä voisi ajaa turvallisesti liikenteessä.

Voit katsoa videon myös täällä.