Dow Jones tiedotti viime maanantaina päätöksestään siirtää Harley ja kaksi muuta yritystä S&P MidCap 400 -listalle.

S&P 500 -listaa pidetään tärkeänä avainmittarina Yhdysvaltain osakemarkkinoilla. Se muodostuu 500 yrityksestä, jotka edustavat laajaa teollisuuden kirjoa. Siten indeksi on amerikkalaisen liike-elämän kuumimmalla pulssilla.

Siirto toteutetaan konkreettisesti maanantaina 22.6., kun pörssit Yhdysvalloissa avautuvat.

Vuonna 2019 H-D:n moottoripyörien myynti laski Yhdysvalloissa viidentenä vuonna peräjälkeen, ja sen globaali moottoripyörien myyntimäärä oli alimmillaan vuosikymmeneen.

Vuoden 2020 ensimmäisellä kvartaalilla Harley raportoi alenevasta myynnistä ja tuloksesta ja kertoi julkistavansa uuden strategian ja säästävänsä, kun moottoripyörämyynti laski maailmanlaajuisesti koronaviruspandemian myötä.

Yritys myös laski jaettavan osingon määrä kahteen dollarisenttiin 38:sta sekä kertoi käyvänsä neuvotteluja 1,3 miljardin lainasta suurimpien amerikkalaisten pankkien kanssa.

Useimpien investointiyritysten näkökulmasta Harleyn kyky tehdä tulosta on tärkeämpi kuin sen sijoittuminen S&P500-listalle. Oletuksena on, että lähiaikoina poisto arvostetulta indeksilistalata pudottaa jonkin verran osakkeen arvoa, mutta pitkäaikaiset vaikutukset ovat lähinnä symbolisia.

Osa investointi- ja eläkerahastoista voi investoida ainoastaan S&P 500 -listan osakkeisiin. Mikäli tällaiset omistavat Harleytä, ne joutuvat luopumaan merkin osakkeista. Näiden osuus ei ilmeisesti ole kuitenkaan kovin suuri, kertoo Milwaukee Sentinel Journal.