Indianin istuimessa käytetään lämpösähköistä teknologiaa, joka on tehokkaampi kuin esimerkiksi tavanomaiseen ilmastointiin perustuvat ratkaisut. Indian on nimennyt teknologian ClimaCommandiksi.

Suurin etu ratkaisussa on, että se todellakin tuottaa istuinpinnan, joka on kylmä koskettaa sen sijaan, että se vain työntäisi kylmää ilmaa istuimeen tehtyjen reikien läpi.

Ratkaisulle on haettu patenttisuojaa, ja tavoitteena ClimaCommandilla on tietenkin parantaa kuljettajan ja matkalaisen ajo-olosuhteita kuumalla ilmalla.

– Istuinten lämmitys- ja jäähdytysteknologioiden edistymisestä huolimatta meidän piti vielä kehittää jäähdytysteknologia, joka oikeasti eliminoi kuuman sään aiheuttaman epämukavuuden, ja ClimaCommandilla suunnittelutiimimme on lopulta ratkaissut ongelman, totesi Indian Motorcyclen varajohtaja Ross Clifford.

Uusi ClimaCommand Classic Seat siis tarvittaessa sekä lämmittää että jäähdyttää kuljettajan ja matkustajan jaloimman ruumiinosan ja toiminta perustuu kolmeen elementtiin:

– termosähköinen moduli, joka pumppaa lämpöä pois istujasta

- patentoitu läpivientijärjestelmä, joka jäähdyttää termosähköisen modulin

- grafeenia käytetään äärimmäisen johtavana ja taipuisana materiaalina optimoimaan lämmön- tai jäähdytyksen jako. Samalla pystytään säilyttämään äärimmäinen mukavuus.

Istuimen termosähköinen elementti säätelee lämpötilaa. Sähkövirta syötetään termosähköiseltä elementiltä suoraan grafeenimateriaaliin, mikä aiheuttaa sen, että materiaalin toinen puoli absorboi kuumuutta ja toinen puoli säteilee kuumuuden. Kääntämällä sähkövirran suunnan kylmän ja lämpimän tuotto vaihtavat puolia. Grafeenia, joka on nanomateriaali, ja muodostuu sataprosenttisesti hiiliatomeista, käytetään peittämään koko istuimen pinta.

ClimaCommand-istuimet ovat ensi vaiheessa luvassa Thunderstroke-malleihin. Kuljettajalla ja matkustajalla on omat lämpö/jäähdytyssäädöt. Istuimen vinyylipäällyste on lujaa sekä veden ja uv-säteilyn kestävää.

ClimaCommandit eivät vielä ole Ride Command -integroituja. Sellaiset tulevat vielä saataville vuoden 2020 aikana Chieftainiin ja Roadmasteriin. Istuimen hinnasta ja mahdollisesta jälkikäteen hankkimiseen mahdollisuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.