Harley-Davidsonin perustajan William A.Davidsonin pojanpoika Willie G. Davidson sai nimensä mukaan AMA:n Hall of Fameen jo vuonna 1999. Nyt hänet sitten nostetaan Hall of Famen legendojen joukkoon. Käytännössä nimitys tapahtuu seremoniassa 17.10.2014 Orlandossa Floridassa.

AMA:n perusteluissa todettiin, että "Willie G:nä" paremmin tunnettu Davidson on vastuussa monesta innovatiivisesta moottoripyörilydesignista, jotka ovat auttaneet ikonisen yrityksen uuteen aikakauteen. 

– Harvat moottoripyöräsuunnittelijat ovat vaikuttaneet enemmän nykyaikaisen moottoripyöräilyn maisemaan kuin Willie G. Davidson, Ken Ford, AMA:n hallituksen varainhoitaja ja Hall of Famen johtokunnan jäsen totesi. – Hänen nimensä on synonyymi tyylille, vapaudelle ja Amerikassavalmistetuille moottoripyörille. 

– Tunnen samaa nöyryyttä vastaanottaessani legendan statuksen kuin 15 vuotta sitten, kun minut nimitettiin AMA:n Motorcycle Hall of Fameen, Davidson itse toteaa. – On kunnia tietää, että se luovuus ja tunne, joka on mukana jokaisessa Harley-Davidson-moottoripyörässä, on auttanut toteuttamaan miljoonien moottoripyöräilijöiden henkilökohtaisia unelmia vapaudesta.

Davidson valmistui Wisconsinin yliopistosta graafisena suunnittelijana ja tuli töihin HD:n suunnitteluosastolle 1963. Hänen varhaisimpien projektiensa joukossa oli FX Super Glide. Se oli yksi HD:n tehdasvalmisteisista customeista, joka heijasti tyyliltään siihen aikaan eri puolilla maata kustomoituja pyöriä. SuperGlidestä tuli yritykselle iso virstanpylväs.

Willie G. osoittautui myös hyväksi liikemieheksi suunnittelijankykyjensä ohella. Hän oli yksi niistä yrityksen 13 johtajasta, jotka hankkivat rahoituksen HD:n takaisinostoon AMF:ltä 1980-luvulla. Tuloksen kaikki tietävät.

AMA:n valinnat Motorcycle Hall of Fameen 2014:

  • Motocross-pioneeri Pierre Karsmakers
  • Kilpa-ajaja ja alan lähettiläs Tom White
  • Museon ja kilparadan perustaja George Barber
  • Off-road-kilpa-ajaja Scott Summers
  • Motocross-kuljettaja Mike LaRocco
  • Virittäjä, kilpa-ajotiimin johtaja Rob Muzzy
  • Moottorirakentaja, yrittäjä Byron Hines

– Vuoden 2014 valinnassa nimetyt henkilöt ovat rakentaneet moottoripyöräilyn historiaa kukin omalla tavallaan, Ken Ford kertoo nimityksen syistä. – On kunnia saada liittää heidät Hall of Fameemme. 

Ja legendojen joukkoon valittiin siis Willie G.

Oheinen uutisjuttu julkaistiin Motouutiset.fi moottoripyörälehdessä 11.8.2014.