Cardenasin vaimo ja lapsi seurasivat autolla mukana.

Cardenasin vaimo ja lapsi seurasivat autolla mukana.

Yksi sähkömoottoripyörien ongelmista on lyhyt ajomatka latauksella. Diego Cardenas oli alun perin kuvitellut juhlistavansa syntymäpäiviään Espanjassa 30.6. Mutta koronaviruksen iskettyä hän tajusi tarvitsevansa aivan toisenlaisen suunnitelman.

Niinpä hän päätti ajaa Yhdysvaltain Meksikon rajalta pohjoiseen Kanadan rajalle länsirannikon West Coast Green Highwaytä, WCGH:tä, "Vihreää valtatietä" pitkin. Se on tiheä sähköisten pikalatausasemien verkko. Niitä on matkan varrella 40-80 kilometrin välein pitkin Interstate viitosta.

– Halusin olla osa Harley-Davidsonin historiaa ja että lapsenlapseni voisivat kertoa, että heidän isoisänsä oli ensimmäinen H-D:n sähkömoottoripyörän omistaja, joka ajoi sellaisen matkan, Cardenas kertoi. – Halusin myös näyttää maailmalle, että sähköinen latausinfrastruktuuri kasvaa, ja myös olla inspiraation lähteenä muille, jotka haluavat kokeilla ajaa sähkömoottoripyörillä.

Cardenas 50 v.

Cardenas 50 v.

Cardenas starttasi matkaan 22.6. San Ysidrosta Kaliforniasta ja oli perillä 50. syntymäpäivänään 30.6. Blainessa, Kanadan rajalla. Matkalle kertyi mittaa 2253 kilometriä, joten 9 päivää kestäneen ajoreissun keskipäivämatka oli pituudeltaan 250 km.

Cardenas eteni rauhalliseen tahtiin ja päivitti samalla some-kanaviaan matkan edetessä sekä vieraili matkakohteissa vaimonsa ja tyttärensä kanssa, jotka seurasivat mukana autolla.

Cardenasin mukaan Länsirannikon vihreä valtatie on hyvä idea. Kun asemia on riittävän lähekkäin, jossain on aina vapaa latauspistoke.

Cardenasin matkasta kertovalle Facebook-sivulle pääset tästä. Lähde: Harley-Davidson.

Ajoa Mt Shastan tuntumassa.

Ajoa Mt Shastan tuntumassa.