Rasistinen viharikos tapahtui viranomaisten mukaan siten, että meksikolaistaustainen mies ajoi autollaan tahallaan päin moottoripyörällä ajanutta valkoihoista miestä. Teosta on nostettu murhasyyte.

Teosta syytetty 27-vuotias mies oli tunnustanut tekonsa rikospaikalla poliisille kertoen ajaneensa tahallaan päin moottoripyörällä matkassa ollutta. Syytetty on kuulusteluissa väittänyt joutuneensa valkoihoisten työkavereidensa ja naapureidensa häirinnän kohteeksi. Häntä kohtaan on kohdistettu sekä sanallista painetta, ja hän on väitteensä mukaan joutunut myös myrkytyksen kohteeksi.

Syytetty on kertonut haluavansa elinkautiseen, että pääsee eroon naapureistaan.

Murhan uhri oli aiemmin poliisina työskennellyt Phillip Thiessen, joka kuoli heinäkuun 3. päivä Taycheedahissa Wisconsinin osavaltiossa kerrotun tapahtuman tuloksena.

Viranomaisten mukaan auton kuljettaja ei tuntenut uhria, eikä tiennyt tämän olevan entinen poliisi. Thiessen valikoitui kohteeksi ilmeisesti ihonvärin perusteella.

Syytetty on sanonut kuulusteluissa uskovansa, että kaikki Harley-Davidsonilla ajavat ovat valkoisia rasisteja.

Poliisi on kertonut, että syytetty on perustellut tekoaan väittämällä, ettei hänellä olisi muuta vaihtoehtoa "maailmassa, jonka presidentti Donald Trump ja valkoiset luovat", YLEn sivuilla kerrotaan.