Oheisen videon postasi mm. Intian Royal Enfield Bullet Clubin Facebook-sivuille Surav Singhal. Videolla näkyy CCTV-valvontakameran kuva ryöstöyrityksestä. Kohteena on punainen Royal Enfield Classic 350, joka on varsin yleinen ja suosittu pyörä Intiassa. Samalla se on melkoinen kultakaivos ryöstäjille. Koska mallia on myyty paljon, löytyy varmasti aina joku, joka on varaosien tarpeessa.

Varas ilmiintyy paikalle katumaasturilla, mihin hänen kumppaninsa jää vahtimaan ympäristöä ja varoittamaan riskeistä sekä pitämään auton lähtövalmiina.

Voro rikkoo pyörän ohjauslukon ja ronkkii ruuvimeisselin (?) avulla ja johtoja yhdistelemällä virrat päälle. Hänen kumppaninsa tulee ulos autosta ja auttaa. Myöhemmin varas yrittää potkukäynnistää pyörän, ennenkuin yhtäkkiä kaataa sen maahan ja karkaa paikalta.

Kuten videolta näkyy, pelkkä ohjauslukko on aika helppo ammattilaisen ohittaa. Nykyaikaisemmissa pyörissä turvajärjestelmät ovat parempia, mutta jos pyörää säilytetään pitkään ulkona, erilliset lukot kuten jarrulevyyn kiinnitettävä ja pyörän paikalleen lukitsevat ratkaisut voivat olla kova sana. Ainakin ne pienentävät varkauden riskiä, koska ammattilaiset arvioivat asian sillä mittarilla, kauanko lukituksen ohittamiseen menee. Pelkän virta- ja ohjauslukon varassa ulos jätetyt pyörät ovat luonnollisesti listalla kärjessä.

Asiasta kertoi Rideapart. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä