Kun poliisi on saapunut paikalle hälytystilannetta selvittämään ovat kyseiset häiriköt tulleet keulimaan poliisiauton ympärille ja yrittäneet haastaa poliisia takaa-ajoon. Poliisi ei ole provosoitunut, vaan on pyrkinyt hoitamaan häiriöt ja selvitykset sillä kalustolla, mikä kulloinkin on ollut käytössä, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Sunnuntai-iltana Tarhinkujalla Kyösti Kallion ala-asteen pihassa klo 22.30 jälkeen tapahtui se mitä on pelätty.

Kaksipyöräisen nuori kuljettaja kurvasi pihassa portaiden vieressä seisoskelleen toispaikkakuntalaisen 16-vuotiaan tytön vierestä aivan liian läheltä. Tällöin joku mopon/moottoripyörän ulkoneva osa osui tyttöä oikean nilkan seudulle ja aiheutti vakavan loukkaantumisen.

Vahingon aiheuttaja pakeni paikalta jäämättä selvittämään aiheuttamaansa vahinkoa. Kulkuneuvon väri oli mahdollisesti vaaleanpunainen, mutta tiedot väristä olivat ristiriitaiset.

Paikalle hälytetyt ensihoito ja poliisi tapasivat paikalta ainoastaan loukkaantuneen tytön. Silminnäkijät olivat poistuneet paikalta ja poliisin oltua heihin yhteydessä heiltä ei saatu tietoa kaksipyöräisen kuljettajan henkilöllisyydestä, vaikka poliisi epäilee vahvasti sen olleen heidän tiedossaan. Myös annetut tuntomerkit olivat vähintäänkin "epämääräiset".

Tyttö vietiin ambulanssilla päivystykseen saamaan ensiapua ilmeisen vakavasti loukkaantuneeseen nilkkaansa.

Poliisi vetoaa nuorten vanhempiin, jotta edesvastuuton ajelu Nivalan keskustassa saadaan kuriin ennen kuin sattuu se iso peruuttamaton vahinko. Lisäksi poliisi pyytää vanhempia hoitamaan vanhemmuuteen liittyvät vastuunsa ja tarkistamaan jälkikasvunsa moottoroidun kaluston ja estämään laittomilla ja myös laillisilla vehkeillä häiritsevät ja piittaamattomat ajelut Nivalan keskustassa ja muualla yleisillä teillä ja alueilla.

Poliisi pyytää ensisijaisesti asianosaisen vahinkoa aiheuttaneen henkilön ilmoittautuvan Ylivieskan palvelupäivystykseen, joka on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-14. Puhelinnumero on 0295 416409 . Lisäksi kaikki muut asiasta ja syyllisestä tietävät voivat ilmoittaa asiasta samaan numeroon tai Oulun poliisinn vihjenumeroon p. 0295 416194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi