Simpson Shock Doctor Eject Helmet Removal System muodostuu kokoontaitellusta tyhjästä ilmapussista, joka asennetaan kypärän sisälle päälaelle päällystekstiilin ja iskua absorboivan kerroksen väliin. Lisäksi pussista lähtee letku ja venttiili, jonka kautta pussi täytetään joko verenpainemittarin ilmapumpulla tai paineilmapatruunan avulla.

Simpson Shock Doctor Eject Helmet Removal System kokonaisuudessaan.

Käytännössä asennuksen pitäisi olla huomaamatonkypärän kantajalle. Lisäksi kypärään tulee tiedoksi ensiavulle keltainen tarra kypärän vasempaan alalaitaan, jossa lukee "Eject equipped", jonka voisi suomentaa: varustettu poistolaitteella.

Käytännön onnettomuustilanteeseen saapuvan ensiapuhenkilöstön pitäisi olla nykyaikana koulutettu ottamaan kypärä pois uhrin päästä siten, ettei sen poistamisesta aiheudu vahinkoa. Operaatiossa tarvitaan aina kaksi koulutettua henkilöä, jopa tämän järjestelmän avulla kypärää poisotettaessa.

Toinen ensiapuhoitajista tukee potilaan niskaa kypärän poiston ajan, ja toinen pumppaa ilmaa ilmapussiin. Ilmapussin täyttyminen nostaa kypärän pois päästä ilman ulkoisen voiman kohdistumista niskanikamiin.

Ilman pumppaaminen poistaa kypärän aiheuttamatta vaaraa niskanikamille.

Laitetta käytetään Yhdysvalloissa sekä erilaisissa moottoripyöräkilpailuissa että myös autosarjoissa. Shock Doctorin hinta on 59,95 taalaa ilman muita kuluja ja sitä saa ainakin jegs.comista.

Shokkitohtorista voisi kuvitella olevan hyötyä myös aivan normaaliliikenteessä. Kukaan ei tietenkään toivo, että joutuisi joskus turvautumaan sen apuun, mutta käytössä se voi osoittautua kultaa kalliimmaksi. Katso video alla. 

Onko jollakulla lukijoistamme kokemusta Shock Doctorista? Mikäli, niin kertokaa meillekin.