Honda tiedotti asiasta maanantaina. Pol Espargaro liittyy Hondan Repsol Teamiin ensi vuoden alusta kaksivuotisella sopimuksella, kun taas nuorempi Marquez siirtyy LCR-talliin Cal Crutchlowin paikalle. Cutchlowin huhutaan neuvottelevan paikasta Aprilian MotoGP-tiimiin ensi vuodelle.

Espargaron liike ei ollut yllätys, hänen irtauduttuaan Red Bull KTM Factory Racing MotoGP teamista oltuaan mukana kolmen vuoden ajan. 

Espargaro on eräs sarjan kokeneimmista kuljettajista, hän on kisannut MM-sarja vuodesta 2006 ja ottanut osaa 104:n GP-kisaan kuninkuussarjassa.

Hondalla on tiimeissään nyt kolme maailmanmestaria, Marc Marquez, joka on hallitseva kahdeksankertainen mestari, Espargaro voitti 2013 ja Alex Marquez on Moto2:n hallitseva mestari.

Alex Marquez ilmoitti Hondan tiedotteessa olevansa ylpeä siitä, että voi jatkaa MotoGP-uraansa LCR Hondan riveissä ja odottaa innolla kauden alkua Jerezissä.

Cal Crutchlow on tällä hetkellä ilman tiimipaikkaa, mutta hänen kerrotaan olevan neuvotteluissa Aprilian MotoGP-tallin kanssa.

Asiasta kertoi mm. Motorcycledaily.