MotoGP-luokan kisapäivä oli draaman sävyttämä. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) otti ensimmäisen voittonsa luokassa, ja ensimmäisen ranskalaiskuljettajan sitten 1999, todella jännittävässä kisassa. Ranskalainen hyödynsi kisaa johtaneen Marc Marquezin (Repsol Honda Team) viidennellä kierroksella tekemän virheen, kun tämä ajoi ulos, ja säntäsi kärkeen.

Numero 93 palasi kuitenkin huikealla tavalla kisaan virheensä jälkeen, mutta tämä kolaroi uudelleen, ollessaan jo taas jahtaamassa podiumsijaa, ja mursi olkaluunsa, kun enää 4 kierrosta oli jäljellä ja kiidätettiin saman tien leikkauspöydälle.

Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ajoi kakkoseksi ja Andrea Dovizioso (Ducati Team) kolmanneksi ennen Jack Milleriä (Pramac Racing).

Dovizioso vauhdissa.

Dovizioso vauhdissa.

Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) oli kuudes, Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT)viides. Francesco Bagnaia (Pramac Racing) oli 7. ja Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech3) kahdeksas.

Danilo Petrucci (Ducati Team) ylitti maalilinja yhdeksäntenä ja Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) täydensi kärkikymmenikön.

Kisassa pääsi maaliin lopulta vain 15 kilpailijaa. Johann Zarco (Reale Avintia Racing), Alex Marquez (Repsol Honda Team), Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Tito Rabat (Reale Avintia Racing) ja Aprilia Racing Team Gresinin Bradley Smith täydensivät listan.

Valetino Rossi, Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech3), Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) ja Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) eivät päässeet kisassa maaliin asti.

Ensi viikonloppuna on vuorossa Gran Premio Red Bull de Andalucia!

MotoGP podium vasemmalta: Vinales, Quartararo ja Dovizioso.

MotoGP podium vasemmalta: Vinales, Quartararo ja Dovizioso.

MotoGP podium:

1 Fabio Quartararo - Petronas Yamaha SRT - Yamaha - 41:23.796

2 Maverick Viñales - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - +4.603

3 Andrea Dovizioso - Ducati Team - Ducati - +5.946

Fabio Quartararo:

Quartararo.

Quartararo.

"Elämäni varmasti paras heti. En ole tajunnut vielä, mitä se merkitsee. Tuntuu oudolta olla ilman faneja, olis hienoa, jos he olisivat paikalla. Mutta rehellisesti; tämä kisa oli heille, kaikille ihmisille, joihin koronavirus on vaikuttanut, ja perheelleni, veljelleni, joka on aina tukenut minua, vanhemmilleni..."

"Kilpailu oli todella raskas, sillä ensinnäkään en saanut kovin hyvää lähtöä. Olin viidentenä Peccon ja Jackin jälkeen. Ohitin heidät kuitenkin ja sitten näin Marcin virheen. Sen jälkeen oli vaikea saada Maverickiä kiinni. Hän teki pienen virheen kuutoskaarteessa ja sitten tei oman virheen, joka rehellisesti sanoen tuntui oudolta, koska edellisenä päivänä pito oli todella hyvä."

"Tiesimme, että pito on Moto2-kisan jälkeen alhainen, mutta en odottanut niin isoa pudotusta. Olimme miltei sekuntia hitaampia kierroksella edelliseen päivään verrattuna. Rataa oli siis vaikea ymmärtää, mutta tärkeintä on tietenkin se, että saimme ensimmäisen voittomme tänään."