Sen jälkeen kun kyläläiset olivat yrittäneet kaikkea muuta, he siirtyivät käyttämään aavistuksenomaisesti provokatiivista lähestymistapaa. Yllätykselliset kyltit on asennettu kaupungin keskustaan.

Tässä esimerkki kyltin tekstistä: "Älä jarruta, kylässä on jäljellä vielä noin kolmekymmentä lasta murskattavaksi".

Côte-d'Or'issa sijaitsevan Samereyn kylän keskustan (kuten niin monen muunkin ranskalaiskylän) läpi kulkee maakunnallinen tie, jota monet ajavat reipasta vauhtia. Paljon yli sallitun 50 km/h nopeusrajoituksen.

Yrittäessään saada kuljettajia hidastamaan vauhtiaan pitkällä suoralla vauhdilla, kunnanisät haluavat tehdä vaikutuksen. Asukkaat tukevat toimintaa.

– Se on hyvää, merkitsevää ja vaikuttavaa. Nämä ovat viestejä, joita emme ole tottuneet näkemään. Ehkä se saa ihmiset reagoimaan, totesi yksi kyläläinen France Infon haastattelussa.

Asukkaat toivovat, että nämä kyltit toimisivat, sillä he elävät jatkuvassa onnettomuuksien pelossa. Jotkut ovat aidanneet puutarhansa estääkseen lapsia pääsemästä ulos ja joutumasta yliajetuksi.

Teini-ikäinen haastateltava kertoo niin ikään kävelevänsä kouluun joka päivä pelonsekaisin tuntein.

Samerey ei ole ensimmäinen

Samerey seuraa kylttilinjassaan niin ikään Côte-d'Or'ssa sijaitsevan Bretenièren kylän mallia, joka asensi samat kyltit jo vuonna 2014. Siihen aikaan kaupungin asukkaat kauhistuivat mustaa huumoria.

Myös Loiret'n seudun kylässä Acquebouillessa, jossa asuu noin 150 henkilöä, asennettiin provokatiiviset kyltit vuoden alussa paikallisten toimesta.

On mahdotonta tietää, onko näistä mustaa huumoria tirisevistä kylteistä mitään hyötyä nopeuden järkeistämisen kannalta, mutta ainakin ne herättävät mielenkiintoa.