Italtrans Racing Teamin Enea Bastianini nousi GP-podiumin ykköspaikalle ensimmäisen kerran sen kahden vuoden jälkeen, kun hän debytoi Moto2-luokassa.

Pedoksi "The Beastiksi" kutsutulla Bastianinillä oli tuttua seuraa podiumilla, kun Sky Racing Team VR46:n Luca Marini nousi kakkoseksi ja Marinin tiimikaveri Marco Bezzecchi, ottaen ensimmäisen Moto2-mitalisijansa, sijoittui kolmanneksi. Tämä tarkoitti sitä, että palkintopallilla nähtiin kolme italialaista ensi kerran sitten vuoden 1998 Imolan kisan.

EG Marc VDS:n Sam Lowes oli jälleen neljäs, Aron Canet (Openbank Aspar Team Moto2) viides, Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) kuudes ja Liqui Moly Intact GP:n Tom Lüthi seitsemäs.

Seuraavina olivat Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) ennen Stefano Manzia (MV Agusta Forward Racing) ja Marcel Schrötteriä (Liqui Moly Intact GP). Yhdenneksitoista päätyi sarjaa johtava Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo).

Moto2 podium vasemmalta: Marini, Bastianini ja Bezzecchi.

Moto2 podium

1 Enea Bastianini - Italtrans Racing Team - Kalex 39:23.922

2 Luca Marini - Sky Racing Team VR46 - Kalex +2.153

3 Marco Bezzecchi - Sky Racing Team VR46 - Kalex +3.243

Enea Bastianini:

"Olen todella onnellinen. Kun tänä aamuna olin nopea ja samoin iltapäivällä itse kisassa, ajattelin, että voisin voittaa, ja ajettuani täysillä ensi kierrokset, ajoin viimeiset 10 kierrosta pitäen sopivan välimatkan Mariniin, ja kisa oli loistava. Pyörä oli todella uskomaton, kiitos tiimilleni! Omistan voittoni Liviolle, rakkaalle ystävälleni, joka ei enää ole joukossamme."

Suzuki ensimmäinen, joka otti sekä paalun että kisavoiton Jerezissä

Moto3.

Moto3.

Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) on ensimmäinen kuljettaja, joka Moto3-luokassa onnistuu sekä ottamaan paalupaikan että voittamaan kisan Jerezissä. Hänen seurakseen podiumille ajoivat John McPhee (Petronas Sprinta Racing) ja Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46).

MM-pistetilanteen kannalta draamaa toi se, että pistejohtaja Albert Arenas (Soliunion Aspar Team Moto3) ja ennen kisaa kakkosena ollut Ai Ogura (Honda Team Asia) ajoivat ulos.

Kisassa tuli neljänneksi Darryn Binder (CIP Green Power KTM), viidenneksi Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3), kuudes oli Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), seitsemäs Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3) sekä kahdeksanneksi kipusi Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0). Yhdeksänneksi ehti Garcian tiimikaveri Ryusei Yamanaka ja Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) täydensi 10 ensimmäisen ryhmän.

Moto3 podium vasemmalta: McPhee, Suzuki ja Vietti.

Moto3 podium

1 Tatsuki Suzuki - SIC58 Squadra Corse - Honda 39:18.861

2 John McPhee - Petronas Sprinta Racing - Honda +0.064

3 Celestino Vietti - Sky Racing Team VR46 - KTM +0.134

Tatsuki Suzuki:

"Olen hyvin onnellinen, onnellisempi kuin sanokaamme vaikka Misanossa, sillä tässä kisassa olin koko ajan edessä, johdin ryhmää, enkä välittänyt siitä, vaikka minua painostettiin takaapäin. Olin aggressiivinen ja yritin pysytellä johdossa. Tämä on iso ero verrattuna viime viikonloppuun, jolloin olin pettynyt kisaani, mutta nyt olen onnellisin!"