NOMOTO muuttuu napinpainalluksella moottoripyöräksi.

NOMOTO muuttuu napinpainalluksella moottoripyöräksi.

"Suunnittelija Joey Ruiter on äskettäin luonut palasen uutta urbaania arkkitehtuuria. Tai siltä se ainakin pinnalta katsoen näyttää," kerrotaan Ruiterin kotisivulla. "Urbaani taideteos toimii kankaana graffiteille, mutta napinpainalluksella metallinen, kulmikas geometrinen rakenne nousee ylös maasta, putkauttaa esiin istuimen, ja paljastaa ohjaustangon muuttuen täysin toimivaksi moottoripyöräksi."

NOMOTO

NOMOTO. Kun virrat ovat pois päältä, laite muistuttaa sähkökaappia.

– Halusin luoda esineen, joka on museokelpoinen, täysin huomaamaton ja niin tuttu, että vain kävelet sen ohi, taitelija Ruiter itse sanoo sivustollaan.

Kuten kuvistakin näkyy, hänen ajatuksensa on onnistunut todella hyvin. NOMOTOa voi käyttää pohjana graffitien tekemiseen, ja epäilemättä sen olemassaoloa ei todellakaan huomaa, kun virrat ovat pois päältä, siksi hyvin se sulautuu kaupunkimaisemaan.

NOMOTO sulautuu hyvin kaupunkikuvaan.

NOMOTO sulautuu hyvin kaupunkikuvaan.

Samalla tavalla voi olettaa, että kadun muut ihmiset, jalankulkijat, autoilijat ja pyöräilijät varmasti katsovat toiseenkin kertaan, kun näkevät sähkökaapin kaltaisen laitteen kiitämässä pitkin katua.

Ruiter kertoo, että hänen ja koko hänen studionsa ajatus on "yrittää viedä design pisteeseen jossa se ei ole".

Instagramissaan mies toteaa, että "NOMOTOssa moto kohtaa arkkitehtuurin ja designin ilman sääntöjä; kuvitellaan tarina uusiksi ja viedään se loppuun asti. Tulos yllättää joka kerran. En odottanut rakastavani tämän sähkökoneen etupäätä niin paljon kuin teen. Että jokin on niin yksinkertainen, puhdas, arkkitehtuurinen ja täydellistä hölynpölyä, on eeppistä."

Ruiterin NOMOTOn sivuille pääset tästä. Asiasta kertoi ensin Archinect.

NOMOTO

NOMOTO edestä.

Teksti Erkki Mäki

Kuvat: Joey Ruiter

NOMOTO

NOMOTOssa on myös lastitilaa. Kuvitelkaa ihmisten reaktioita, jos olisitte tällä liikenteessä!