"The Seeker", "Etsijä" on 17 minuutin mittainen lyhytelokuva. Se kertoo moottoripyöristä, moottoripyöräilystä, unelmien ajopaikoista sekä täysin mahdottomista ajotempuista, joiden takana on uskomaton, taitava ja häikäisevä Pol Tarrés.

Elokuvan on ohjannut Echevarria Brothers (THE WHO), ja se on Beyond the Wheels -sarjan neljäs osa.

Pol Tarrésin pyöränä leffassa on uusi Teneré 700, ja ainoa asia, mikä pilaa videota, ovat nykyään muutaman minuutin Youtube-välimainokset sekä Yamaha-haalarisen "tiimikaverin" rooli videolla, mikä on täysin tarpeeton. Mutta kai maksajan pitää saada suoraan riittävästi minuutteja?

Pol Tarres padonharjalla Yamaha Tenerellään.

Pol Tarres padonharjalla Yamaha Tenerellään.

Muuten video on upea ja Pol Tarrés on uskomattoman loistava, taitava ja kyvykäs. Kannattaa katsoa jo aivan sen takia, että näkee, mikä kaikki on moottoripyörällä mahdollista.

Unelmista ne isoimmat elämykset ja elämän nautinnot syntyvät muutenkin. "Kaikkihan me olemme uneksijoita, joten tämä lyhytfilmi on tribuutti kaikille niille, jotka myös unelmoivat", todetaan videon saatetekstissäkin.

Seeker on elokuva menemisestä ei-mihinkään, mailien sijoittamisesta tuntemattomaan. Ei sääntöjä, ei määränpäätä, mutta omasta itsestään oppimisesta matkan päällä. Jostain ne rajat on löydettävä, eikös?

"Aja tänään, sillä tulevaisuus on epävarma".

Voit katsoa videon myös täällä.

 

Teksti Erkki Mäki