Aika-ajossa vauhti oli tyydyttävää, mutta ehjää kierrosta ei Nässi onnistunut ajamaan ohitettavien takia ja aika-ajon lopulla tapahtunut kaato päätti aika-ajon sijaan 20. Ensimmäinen lähtö ei onnistunut toivotulla tavalla ja sijoitus putosi monta sijaa. Kolmannella kierroksella etujarrun ongelman johdosta Nässi ajautui hiekoille ja kilpailu päättyi keskeytykseen.

Sunnuntain kilpailussa Nässi joutui ensimmäisten mutkien aikana ajamaan radalta ulos kilpakumppanien kolhiessa toisiaan ja päätyi keskiryhmän ruuhkaan, jossa ajaminen hitaampien kilpailijoiden joukossa oli riskialtista. Tämän seurauksena Felix kaatui vauhdikkaasti ja joutui käymään sairaalassa tarkastettavana. Mitään vakavampaa ei kuitenkaan löytynyt, joten useilla kolhuilla selvittiin ja välipäivät ennen seuraavan viikonlopun Barcelonan kisaa vietettiin jääpussien kanssa sohvalla.

Barcelonassa avausstartti jouduttiin keskeyttämään punalipulla. Toisessa lähdössä Nässi pääsi hyvään vauhtiin ja nousi jo viidenneksi ensimmäisillä kierroksilla. Ajovirhe nopeassa oikeassa kuitenkin kostautui, etupää lipsahti alta ja seurauksena oli keskeytys.

Sunnuntain kilpailussa oli runsaasti kolareita ja Nässin kilpailu oli vaihderikas. Parhaimmillaan hän oli yhdeksäs, mutta lähdön alkuvaiheessa tullut vanha ”arm pump” –ongelma vaikeutti ajoa ja Nässin kierros ajat putosivat roimasti ja sijoitus heikkeni. Loppuvaiheessa ajoasennon muuttelu ja käden huilaaminen tuotti tulosta, joten Nässi nousi vielä Supersport-luokan 14. sijalle. Nyt on kuuden viikon tauko ennen seuraavaa kilpailua Valenciassa.

- Positiivisin asia on ehdottomasti ollut erinomainen vauhti pitkin kisaviikonloppuja, mutta muutama kaato ja niistä johtuneen ongelmat pyörän kanssa ovat aiheuttaneet liikaa ongelmia. Nyt muutaman viikon loma Suomessa ja sitten palataan takaisin testaamaan ja harjoittelemaan kovaa Espanjaan, tuumaili Nässi kahden ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen.

 

Teksti Juha Nässi

Kuvat MDR Competition