Moto2:

Dramaattisen kolarin, punaisen lipun ja uusintalähdön jälkeen Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) otti ensimmäisen Moto2-voittonsa Itävallassa. Luca Marini (Sky Racing Yeam VR46) yritti haastaa espanjalaista, mutta joutui tyytymään toiseen sijaan. Marini kuitenkin meni kokonaiskisan pistejohtoon. Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP) nousi kolmanneksi podiumille.

Tapahtuma, joka johti punaiseen lippuun, johtui ennen kisaa vielä pistejohdossa olleen Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) highsiderista radan ykköskaarteessa kierroksella viisi. Sen seurauksena pyörä rantautui keskelle rataa. Perässä ajaneet kuljettajat tekivät sydän kurkussa kaikkensa väistääkseen pyörää sen molemmilta puolilta, kunnes Hafizh Syahrin (Inde Aspar Team), joka oli edelläajavan pyörän katveessa tuli ja rymäytti siihen.

Sekä Edgar Pons (Federal Oil Gresini Moto2) että Andi Izdihar (Idemitsu Honda Team Asia) kolaroivat myös. He onneksi pystyivät kävelemään radalta. Syahrin vietiin lääkintakeskukseen, missä hänet tutkittiin ja todettiin, ettei mies saanut murtumia. Sen jälkeen malesialainen vietiin sairaalaan magneettikuvauksiin, missä hänen todettiin sen verran saaneen iskua lantioon, ettei "kelvannut palvelukseen".

Uusintalähdössä Martin lähti kuin ammuttuna paalulta – hän oli ollut johdossa, kun punaista liputettiin. Marini rynni toiseksi ja Schrötter ja Marco Bezzecchi (Sky Racing Team VR46) ponnistivat kolmantena ja neljäntenä matkaan. Varsinaiseen kisalähtöön paalulta sujahtanut Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team) kiipi aika nopeasti kolmanneksi.

Aiemmin MM-pisteissä johdossa ollut Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo) ajoi ulos kierroksella neljä, ja hänen MM-haaveensa saivat kovan kolauksen. Hän liittyi Jorge Navarron (Beta Tools Speed Up) seuraan kisaradan ulkopuolelle, espanjalainen kun oli kolaroinut jo aiemmin.

Maaliin tultiin siis järjestyksessä Jorge Martin, Luca Marini ja Marcel Schrötter. Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) oli neljäs, Petronas Sprinta Racingin Xavi Vierge  viides ja Bezzecchi kuudes. Liqui Moly Intact GP:n Tom Lüthi voitti kamppailun seitsemännestä paikasta ennen Augusto Fernandezia (EG 0,0 Marc VDS).

Kymmenen ensimmäisen joukon täydensivät Aron Canet (Inde Aspar Team) ja Tennor American Racingin Joe Roberts.

Lorenzo Baldassarri (Flexbox HP 40) oli 11. seuraavina  Dominique Aegerter (NTS RW Racing GP), Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), Jake Dixon (Petronas Sprinta Racing) ja Hector Garzo (Flexbox HP 40).

Moto2 podium

Moto2 podiumilla vasemmalta: Marini, Martin ja Schrötter.

Moto2 podiumilla vasemmalta: Marini, Martin ja Schrötter.

1 Jorge Martin - Red Bull KTM Ajo - Kalex 19:24.723

2 Luca Marini - Sky Racing Team VR46 - Kalex +2.195

3 Marcel Schrötter - Liqui Moly Intact GP - Kalex +4.782

Moto3

Arenas voittoisana.

Arenas voittoisana.

Albert Arenas (Valresa Aspar Team) otti toisen hienon voiton Itävallassa nyt jo tyypilliseen tapaansa ajaen vakaasti ja ottaen viime hetken hyökkäyksellä kisavoiton. Hän voitti Jaume Masian (Leopard Racing) ja  John McPheen (Petronas Sprinta Racing), jotka myös kapusivat palkintokorokkeelle.

Arenas otti kisassa johdon jo varhaisessa vaiheessa, jolloin paalulta lähtenyt Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) ja McPhee ampaisivat miehen perään. Tämä kolmikko pysyi koossa ensimmäsiet muutamat kierrokset, ja heillä oli vain vähän tilaa hengittää takana-ajavaan ryhmään. Siinä kisasivat keskenään Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) sekä Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46).

Kisan jatkuessa kärkeen sujahtivat hetkeksi Red Bull KTM Tech 3:n Deniz Öncü ja Darryn Binder (CIP - Green Power).

Kymmenennen kierroksen tienoilla Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3) oli menossa kohti kärkikahinoita, ja mutta japanilainen sai aikasakon ajettuaan yli radan rajojen.

Viimeiselle kierrokselle Masia lähti johdossa, mutta Arenas, Binder ja Vietti kärkkyivät ahnaasti takana, valmiina iskemään.

Binder lähti toisena viimeiselle kierrokselle, Vietti kannoillaan ja Arenas siinä vaiheessa pudotettuna neljänneksi. Ovela ohitus nosti hänet toiseksi, joten edellä oli enää Masia.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa Arenas iski ja painoi ohi, eikä Masia kyennyt vastaamaan siihen. Täten Arena kasvatti kokonaiskisan johtoaan.

Kisa kolmannesta paikasta kävi tiukkana loppuun asti. Ai Ogura (Honda Team Asia) ohitti maalilinjan kolmantena ennen Binderia ja Viettiä, mutta kamera paljasti, että japanilainen oli myös käynyt radan ulkopuolella etelä-afrikkalaisen lisäksi viimeisellä kierroksella ja saivat siitä rangaistuksen.

Cue Vietti oli jo kolmantena päätymässä palkintokorokkeelle, kun sai myös rangaistuksen. Tämä nosti McPheen kolmanneksi. Numero 79 nousi neljänneksi, Vietti viidenneksi ja Binder kuudenneksi. Arbolino päätyi seitsemänneksi ja Öncü kahdeksanneksi.

Fernandez otti yhdeksänne sijan ennen Tatsuki Suzukia (SIC58 Squadra Corse), joka täydensi top tenin. Kömmerling Gresini Moto3's Gabriel Rodrigo ajoi 11:ksi ennen Andrea Mignoa (Sky Racing Team VR46).

Moto3 podium

Moto3 podiumilla vasemmalta: Masia, Arenas ja McPhee.

Moto3 podiumilla vasemmalta: Masia, Arenas ja McPhee.

1 Albert Arenas - Valresa Aspar Team - KTM 37:25.323

2 Jaume Masia - Leopard Racing - Honda +0.049

3 John McPhee - Petronas Sprinta Racing - Honda +0.447