Tom Cruisen stuntit ovat innostaneet twiitteihin.

Tom Cruisen stuntit ovat innostaneet twiitteihin.

Mission: Impossible -sarjan fanit muistanevat, että edellisissä elokuvissa on ollut runsain mitoin hienoja moottoripyörästuntteja, mutta yksikään aiemmista ei ole tapahtunut niin korkealla ilmassa, kuin mitä niitä nyt kuvataan. Tom Cruise tekee stunttihypyn yli 150 metrin korkeudessa. 

Teräsvaijerit varmistavat sen etteivät 58-vuotias elokuvanäyttelijä tai hänen pyöränsä singahda stratosfääriin asti, mutta faneille tähden osallistuminen noin hurjien kohtausten tekemiseen on ollut hämmästyttävää. Elokuvan ohjaaja Christopher McQuarrie onkin todennut, että tulevan elokuvan stuntit saavat aiemmat sarjan elokuvat näyttämään laimeilta.

Uutisoimme pari viikkoa sitten, miten elokuvan yksi stuntti meni pieleen. Moottoripyörällä korkealta hypänneen stuntmiehen moottoripyörä syttyi laskeutumisen jälkeen liekkeihin, kun kartonkipäällys kipinöi renkaitten aiheuttamasta kitkasta ja kuumuudesta. Kukaan ei onneksi loukkaantunut tilanteessa.

Asiasta lisää täällä: Mission: Impossible 7. viivästyy taas – kallis moottoripyörästuntti päättyi räjähdykseen

Harva 58-vuotias, kuten Tom Cruise ...

Harva 58-vuotias, kuten Tom Cruise ...

Mission: Impossible -elokuvat ovat aina olleet täynnä hienoja ja viihtyisiä, laadukkaita stunt-kohtauksia. Tom Cruise esittää elokuvassa Ethan Huntia, joka jahtaa konnia missä päin maailmaa tahansa – ja millä tahansa kulkuvälineellä. Se, miksi stuntit ovat niin hyviä, johtuu siitä, että ne edelleen tehdään vanhaan hyvään tapaan, oikeasti. Olipa sitten stuntin suorittajana stunt-mies tai -nainen tai Cruise, ne todella tehdään, eikä vain heiluta ja hengailla vihreän taustan edessä.

Vuosien mittaan katsojat ovat nähneet Cruisen kiipeämässä vuorenseinällä ilman mitään varusteita, taiteilemassa maailman korkeimman rakennuksen seinällä, roikkumassa lentävän suihkukoneen kyljessä ilmassa ja nyt tekemässä moottoripyörästuntin 150 metrin korkeudessa unohtamatta tietysti käsittämättömän hurjaa helikopteristunttia, jossa Cruise / Hunt syöksyy ja kiertelee helikopterilla kapeassa solassa 12 muun helikopterin kanssa.

Tosin, niin hyvä kuin Cruise onkin, megatähtikään ei voi estää ikääntymisen vaikutuksia, joten hän aikoo lopettaa toimintasankarin stunttiensa tekemisen sitten, kun täyttää 60 vuotta. Se antaa hänelle vielä armonaikaa ainakin yhteen Mission: Impossibleen nykyisen jälkeen, Top Gun: Maverick -elokuvaan sekä ylemmässä ilmakehässä tehtävään elokuvaan, jonka Cruise aikoo tehdä yhdessä NASA:n ja Elon Muskin kanssa.

... tekee moisia stuntteja. Hatunnosto Tom Cruiselle.

... tekee moisia stuntteja. Hatunnosto Tom Cruiselle.

Tällä hetkellä Oxfordshiren kaupungin asukkaat ovat tottuneet filmiväen liikkumiseen alueella sekä näkemään Cruisen tekemässä toimintastuntteja toisensa jälkeen. Cruise vetää joka päivä viiden kilometrin juoksulenkkejä pysyäkseen kunnossa, ja paikkakunnalla on varmasti suuren maailman toiminnan tuntua.

Asiasta kertoi Movieweb.

 

Teksti Erkki Mäki – Kuvat MI ja Twitter