Milwaukeelaisvalmistaja priorisoi Fox Newsin mukaan toista uutta mallia samalla kun taistelee koronaviruksen aiheuttaman entisestään laskevan liikevaihdon kanssa.

– Harley-Davidsonin fokus vuodelle 2021 on Pan America -mallin julkistamisessa, se on ensimmäinen adventuremoottoripyörämme, yrityksen edustaja kertoi. – Emme julkaise uutta Bronx streetfighteria ensi vuonna.

Harley ei vastannut tiedusteluihin, tuleeko Bronx-malli, jonka tiedot poistettiin yrityksen nettisivustolta, koskaan markkinoille.

Malli esiteltiin ensi kertaa viime vuonna Milanon mp-näyttelyssä. Bronxin piti olla keskikokoinen pyörä, varustettuna uudella Revolution Max -moottorilla, jossa piti olla 115 hevosvoimaa ja kohtuullisesti vääntöä.

Analyytikot suhtautuvat epäilevästi myös Street 500- ja 750 -mallien tulevaisuuteen, sen jälkeen kun jälleenmyyjät raportoivat, että niiden myynti on heikkoa. Harley ei kommentoinut tätäkään kysymystä.

Harley-Davidsonin jarruttaessa uutuuksien tuotantoa, odotettavissa on jälleenmyyjille kovat ajat, jotka saattavat johtaa kauppiaiden lopettamiseen USA:ssa, kommentoi asiaa eräs alan kauppias. Maassa on jo nyt sulkenut ovensa tai on sulkemassa noin 50 jälleenmyyjää, ja lisää odotetaan.

Harley kertoi viime kuussa strategiauudistuksestaan, jonka mukaan se keskittyy 50 avainmarkkinaansa enimmäkseen Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, sekä suunnittelee irtautuvansa voittoatuottamattomilta alueilta.

Muutosten tavoitteena on säästää yritykseltä tänä vuonna 250 miljoonaa dollaria ja siitä eteenpäin 100 miljoonaa dollaria vuosittain. Harleyn osakkeiden arvo on laskenut viime maanantaihin mennessä tänä vuonna 22 %.