Ensimmäiseen sadekelin kilpailuun Paavilainen lähti toisesta ruudusta. Paavilainen sai huonon startin ja jäi kolmanneksi Akseli Putkosen ja Eemeli Lahden taakse. Kuitenkin jo toisella kierroksella Paavilainen otti haltuunsa johtopaikan, ja piti sen ruutulipulle saakka. Toinen kilpailu ajettiin myös sateella, johon Paavilainen lähti tällä kertaa paalupaikalta kellotettuaan edellisessä kilpailulähdössä nopeimman kierrosajan.

Paavilaisella oli kilpailun alussa hieman vaikeuksia renkaiden pidon kanssa, ja Eemeli Lahti pääsi kärkeen ja muutaman sekunnin karkumatkalle. Pidon löydyttyä Paavilainen ajoi rauhassa ja rennosti omaa ajoaan, sijoittuen varmasti kilpailussa toiseksi ja varmisti näin ensimmäisen Suomen Mestaruutensa.

“Minulla oli ajatus jo ennen kilpailua, että jos Lahti saa hyvän lähdön ja pääsee vähänkään karkuun, niin keskityn vain omaan ajoon ja ehjään kilpailusuoritukseen ilman virheitä” Paavilainen kommentoi kilpailua tuoreeltaan.

Kilpailun jälkeen ajettiin vielä kunniakierros, Eemeli Lahden johdolla, Paavilainen pukeutuneena suomenmestaruus-paitaan.

Sivuvaunujen Suomen Cup

KymiRingillä ajettiin tietenkin myös sivuvaunujen suomen-cupin kilpailut. Markku Artiola ja Peetu Paavilainen lähtivät kilpailuihin kolmannesta ruudusta. Ensimmäisessä kilpailussa lauantaina, erittäin tiukan taistelun jälkeen, Artiola ja Paavilainen ajoivat kolmanneksi. Sunnuntain kilpailussa he saivat ajaa rauhassa, ylittäen maaliviivan kolmantena. Kilpailuiden jälkeen Artiola kertoi olevansa huojentunut Paavilaisen suomenmestaruudesta, koska koko sarjan aikana Artiolalla on ollut mielessä se, että Peetulla on myös oma soololuokan SM-sarja ajettavana. Sarjan kokonaispisteissä Artiola ja Paavilainen ovat toisena ennen kauden päätöskilpailuja.

Sarjoksen viikonloppu vaihtelevissa merkeissä

Talent Racingin toisen kuljettajan, Jasmin Sarjoksen, viikonloppu sujui vaihtelevissa merkeissä. Sarjokselle KymiRingin rata oli uusi tuttavuus ja Motoparkin jälkeen pyörään tehtiin isoja muutoksia. Sarjos pääsi erittäin hyvin kiinni vaikeaan rataan ja muutaman harjoitussetin jälkeen odotukset aika-ajosta olivat korkealla. Sarjos taistelikin todella hyvin aika-ajossa kolmannesta lähtöpaikasta ja jäi vain hiuksenhienosti lähtöruutuun viisi. Kilpailut olivat Sarjokselle märällä radalla vaikeita. Sarjos ei löytänyt sadekelillä ajamiseensa rentoutta ja kilpailu tulos ei ollut odotusten mukainen, sijoitukset olivat lopulta 12 ja 11.

”Olin tyytyväinen tekemiseeni kuivalla, mutta märällä luottoa ja rentoutta ei vain löytynyt. Täytyy lähitulevaisuudessa etsiä Forecasta radat, joissa on surkeimmat kelit ja mennä treenaamaan sinne”, Sarjos summasi katsetta jo eteenpäin kilpailujen jälkeen.

Talent Racingin tiimipäällikkö Petri Paavilainen on erittäin tyytyväinen tiimin ensimmäiseen kauteen. Suomenmestaruutta lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Hän kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet tämän tavoitteen saavuttamisen:

“Koko tiimi on tehnyt loistavaa työtä, erityisesti ammattitaitoiset mekaanikkomme Jorma `Purkke` Saarinen sekä Rune Kulla. Purkke on yksi ratamoottoripyöräilyn konkareita Suomessa ja ulkomailla, ja Rune on pystynyt antamaan ammattimaisen mekaanikkotyön lisäksi, ajovinkkejä kuljettajille oman uransa pohjalta. Teknisestä tuesta kiitokset Espanjaan, Esa Juntuselle, joka on ollut aktiivisesti mukana jokaisena kilpailuviikonloppuna ja auttanut datan analysoimisessa. Myös Michelinin tuki on ollut todella arvokasta, olihan tämä ensimmäinen kausi myös näillä renkailla.

Peetulle kuuluu tietysti iso kiitos. Peetu teki töitä koko kauden ammattimiehen ottein, todella tasaista ajoa ja virheetöntä suorittamista. Koko tiimin oli helppo työskennellä, kun Peetu sai pyörän oikean vauhtiin heti ensimmäisistä treeneistä lähtien, näin saatiin alusta alkaen oikeat renkaat alle ja pyörän säädöt kohdilleen”

Kauden viimeinen SM-osakilpailu olisi kolmen viikon päästä Pärnussa, mutta muuttuvasta koronatilanteesta johtuen, kilpailun järjestäminen on epävarmaa. Talent Racing pohtii vielä, lähdetäänkö kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun, mutta Artiola ja Paavilainen lähtevät joka tapauksessa vahvistamaan omaa sijoitustaan.

 

Teksti ja kuvat: Finnish Talent Racing