Uudistettu 2021 WR450F on suunniteltu kokeneille enduro-kilpailijoille ja -harrastajille, jotka vaativat moottorin monipuolista suorituskykyä, kevyttä ja ketterää ohjattavuutta, vakaata ajokäytöstä sekä tehokasta jarruvoimaa, kerrotaan Yamahan tiedotteessa.

WR450F:n voimanlähde on kehitetty YZ450F motocrosspyörän moottorista. Uusi moottori on aiempaa kevyempi ja kompaktimpi. Uudenmalliset imu- ja pakojärjestelmät ja ECU-yksikön eri moottorinohjauskartat tuovat käyttökelpoisempaa ja paremmin hallittavissa olevaa tehoa.

Pyörän moottorissa on uusi kevyempi ja kompaktimpi sylinterikansi, jossa nokka-akselit ovat entistä lähempänä toisiaan. Puristussuhdetta on nostettu ja uudenmalliset mäntä ja palotila tehostavat seoksen palamista, joten tuloksena on enemmän tehoa ja voimaa koko käyntialueella.

Uutuuden vaihteistoa on päivitetty, parantamalla vaihdetuntumaa ja lyhentämällä vaihdepolkimen liikettä. Entistä vahvempi kytkin ja enduroon sovitetut välitykset täydentävät moottorikokonaisuuden.

Yamaha Power Tuner

Power Tuner -sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-laitteille. Sovelluksen avulla WR450F:n moottorin ominaisuudet ovat kuljettajan tai mekaanikon säädettävissä. Moottorin käytöksen voi helposti ja nopeasti muokata omiin tarpeisiin sopivaksi niin testiajoissa kuin kilpailutilanteissa. Power Tuner -sovelluksella voi myös tallentaa kattavasti ajodataa, kuten käyttötunnit, diagnostiikkatietoja ja vastaavia, joten sovellus on monipuolinen apuväline.

ECU-yksikköön ladattuja tehokarttoja voi vaihtaa ajon aikana ohjaustangon valintakytkimellä. Näin kuljettaja voi valita tilanteeseen parhaiten sopivan. Tämän ansiosta 2021 WR450F on sovitettavissa nopeasti vaihtuviin ajo-olosuhteisiin.

Uusi, kevyempi alumiinirunko

Mallin uusi, entistä kevyempi alumiinipalkkirunko perustuu YZ450F-mallin runkoon. Rungon vääntöjäykkyyttä/elastisuutta on säädetty käyttämällä materiaalivahvuudeltaan erilaisia runkopalkkeja ja -putkia. Näin rungon käytös vastaa paremmin enduroajon vaatimuksia.

Etupään osia on kevennetty ja ajoasentoa on muutettu uuden T-kappaleen ja ohjaustangon kiinnikkeiden avulla. Näiden muutosten ansiosta kuljettajan on helpompaa siirtää painoa etupyörän päälle ja KYB-iskunvaimentimiet kruunaavat paketin.

Jarrujen uudistuksilla on saatu tehostettua jarrujen toimintaa ja tuntumaa, lisäämättä painoa. Näin voidaan taata hyvä pysähtyvyys tiukoissakin mutkissa.

Yamaha WRF-malleihin on saatavilla kattava valikoima GYTR-osia ja alkuperäisiä Yamaha-lisävarusteita ja Yamaha-ajovarustemallistossa on tarjolla ajo- ja suojavarusteita sekä aikuisille että lapsille. Kaikkia näitä tuotteita on saatavilla valtuutetuilla Yamaha-jälleenmyyjillä ja huoltopisteillä.

2021 Yamaha WR-mallien hinnat: WR450F: 9 500 € ja WR250F: 8 990 €.